Den er nasjonalt anerkjent og trekker til seg de største navnene i norsk musikkbransje. Lenge har den vært den største scenen mellom Bergen og Trondheim. Rokken er stedet artistene vil spille.

 

– Rokken er godt etablert og har et bra rykte i musikkbransjen. Det er en scene nye artister vil spille på, men også et sted de ønsker å komme tilbake til, sier booking-ansvarlig ved Rokken, Kristina Juul Jørgensen.

 

 

Tar jobben seriøst

Sammen med Ingelin Storstein Hole jobber Jørgensen med å få bra musikk til Volda. Karpe Diem, Susanne Sundfør, deLillos og Aurora er bare noen av dem som har spilt på Rokken. Store, kjente artister som trolig kan velge og vrake blant spillejobber. Hvorfor vil de komme til Volda?
Jentene mener ordet sprer seg raskt i musikk-Norge. Rokken har et godt rykte i bransjen og har vært en seriøs aktør i alle år.

 

– Her arbeider frivillige som tar jobben sin seriøst og ser på det som en reell jobb, sier Kristina.

 

Ingelin er enig:

– At Rokken fremdeles opprettholder sitt gode rykte er på grunn av folka som er her. Det er ildsjeler som arbeider frivillig år etter år.

 

Topp lyd og kinderegg

Og så lyden da. Det er ikke til å komme unna at bransjestandarden er nådd også der.

 

– Lydmennene, og hele det tekniske crewet, er fantastiske. Og det sprer seg i bransjen. I fjor fikk vi nytt anlegg, og det er kult å vise at ting funker her i huset og at vi holder oss oppdatert, sier Kristina stolt.

 

– Det er fint for de som kommer hit at de kan lene seg tilbake og vite at lyden er bra. Det har alt å si om det blir en bra konsert, mener Ingelin.

 

Og når lyden er på plass, hva gjør man for å ta vare på artistene?

 

– Alle som kommer får kinderegg. Samtlige blir i ekstase. Jeg tror ikke det har skjedd en eneste gang at kindereggene ikke er åpnet, ler Kristina.

 

Booking- Hanna

 

En scene for alle

Av økonomiske grunner er det i hovedsak norske artister som spiller på Rokken. Likevel hender det at utenlandske artister tar turen. Som eksempelvis Sveriges store popdronning Veronica Maggio, som kommer til Veka. Og selv om Volda er et lite sted, er det likevel mulig å oppdage ny musikk her.

 

– Vi får ofte mail fra mindre kjente artister som har hørt mye bra om Rokken og ønsker å spille her. Det er vi stolte av, sier Kristina.

 

Hun husker godt da Highasakite var her for tre-fire år siden, rett før de for alvor slo gjennom.

 

– Da de spilte her i fjor høst ble billettene utsolgt på fem timer. Det må være rekord. Det er kult at de fortsatt vil komme tilbake nå som de er så svære.

 

– De mindre artistene betyr mye. Både for publikum sin del, som får oppleve ny musikk og et bredere spekter av sjangre, men også for artistene – at de får en bra scene å spille på. Det er vinn-vinn, sier Ingelin.

 

Danseglade publikummere

Det er sjelden Ingelin og Kristina får nei på booking-forespørsler. Da er det helst datoen som ikke passer, og ikke at artisten er for stor. Men når de omtrent kan plukke artister fra øverste hylle, hvor lett er det å vite om det blir en suksess på Rokken?

 

– Man vet aldri helt sikkert. Vi prøver alltid å høre litt rundt for å sjekke hvordan det ligger an blant folket. Man må høre litt på ønsker også, sier Ingelin.

 

Og innspill – det får de.

 

– Vi får masse ønsker på Facebook. Det er bare positivt og til god hjelp, men vi må tenke på helheten og hva som faktisk funker.

 

For det er ikke alle store artister som funker i Volda. Men en ting er sikkert – publikummet på Rokken, de vil gjerne danse.

 

– Vi ser at folk liker å ta seg en ordentlig fest. De vil danse og «små-rave», røper Kristina og Ingelin.

 

Og med X2-festivalen og flere artistslipp rett rundt hjørnet er mulighetene gode for det utover våren.