Ikke alle prioriterer studiemiljø eller studieretning først ved valg av utdanning. For Petter Fleischer (22) var det viktigste at hans nye studiested kunne tilby et sportsmiljø av de mer sjeldne.

 

– Jeg visste at Volda var en plass der man kunne spille bordtennis. Det var en viktig faktor at jeg kunne fortsette med hobbyen min. Jeg hadde aldri flyttet til et sted der jeg ikke kan spille bordtennis, sier Medier, IKT og Design-studenten Petter Fleischer.

 

På en liten plass som Volda finnes nemlig et av Norges største bordtennismiljøer med flere utøvere som hevder seg i norgestoppen.

 

– Miljøet er slik at alle kjenner alle, så lista for å spørre om jeg kunne bli med her var ikke høy. Jeg forsikret meg om at jeg var velkommen i klubben før jeg flyttet!

 

Eneste student

Som eneste student i Volda og Ørsta bordtennisklubb, poengterer Fleischer at det absolutt er plass til flere studenter i klubben. Til tross for mange gode spillere er nivåforskjellen i klubben stor, og terskelen for å bli med er lav. Petter forteller at det er forskjellige nivåer på de ulike treningene, så dersom man trenger litt opplæring er ikke det noe problem.

 

– Treningene er varierte. Man kan trene på serveøvelser, fotarbeid og teknikk.
I dag tidlig har jeg trent server og spilt noen matcher, mens i kveld er fokuset på teknikk.

 

Petter trener opptil fem timer hver dag, hele uka igjennom. Når vi er med Fleischer på trening skal han til å gå løs på sin andre økt for dagen.

 

– Jeg burde nok si at jeg bruker mer tid på studiene enn på bordtennisen, men det er under tvil altså!

 

Inspirasjonskilde

Klubbens trener, Zsolt Berecki (40), forteller at Petters tilstedeværelse på treninger har mye å si for de yngre medlemmene.

 

– Det at en elitespiller er tilstede på trening og viser de yngre hvordan det skal gjøres, har mye å si for motivasjonen, forklarer Berecki.

 

I fjor var Petter også trener for de yngre medlemmene, i tillegg til å spille selv.

 

– Jeg er eldst, så det i seg selv gjør jo at de yngre ser litt opp til meg, forteller Fleischer.

 

Treneren beskriver Petter som den ultimate bordtennisspilleren. Han mener han tar til seg alt av instrukser og er en meget fleksibel spiller. Han innrømmer at han synes det er trist at Petters studietid i Volda snart går mot slutten.

 

– Fotballen måtte vike

Petter begynte med bordtennis allerede som tiåring. Han har alltid vært god i sport, og var ivrig både på fotballbanen og ved bordtennisbordet.

 

– Jeg spilte også fotball i tillegg til bordtennisen, men en skade gjorde at jeg begynte å prioritere bordtennisen for fullt. Fotballen måtte vike, og jeg valgte å satse der jeg hadde mulighet til å bli best.

 

Petter forteller at han ble fengslet av sporten fordi den er så variert. Bordtennis er en sport som krever at alt må skje raskt og intensivt. Fokuset må hele tiden være rettet mot ballen.

 

– Noen av spillerne trener styrke og utholdenhet nesten hver dag i tillegg til timene med bordtennis. Det er ikke bare å stå der rett opp og ned og slå ballen slik mange tror.

 

Null tid til festing

Det er vanskelig å leve av å spille bordtennis i Norge, men hevder man seg internasjonalt er muligheten der.

 

– Men da må man være blant topp 50 i verden, og det i seg selv er jo sjukt. Men det er flere som har det som deltidsjobb, og som tjener mindre summer på det, forklarer Petter.

 

På vinterstid er det høysesong for konkurranser, og det er gjerne stevner opptil flere helger i måneden. Nå forbereder han seg til de neste helgene, hvor Norgescupen,  Norgesmesterskapet og Eliteserien står for tur. I tillegg kommer den nordiske cupen, der de beste spillerne fra nabolandene skal konkurrere om topplasseringer. Helgene blir som regel brukt til konkurranser og reising, så det blir ikke mye tid til festing og partytriks.

 

– Man skulle kanskje tro at jeg er rå i beerpong, men det er jeg ikke. Gi meg en rekkert på fest, så kanskje!

 

Til sommeren er studiene til Petter Fleischer over og neste stoppested for den bordtennis-glade romsdalingen er ennå uvisst. Men én ting er sikkert, stedet må inneholde et bord og en rekkert!