– Vi skal prøve å klemme litt på skoen der det gjør vondt, sier Ruth Elise Henden. (20)

 

Det nærmer seg den årlige vekerevyen 2017 og mange hjerter er spente. Studentene som er med i revyen har så vidt vært å se utenfor øvingslokalene annet enn obligatorisk skolegang og når de har måttet sove så klart. I rundt en måneds tid har revygjengen øvd, slitt, sunget, hatt latterkramper, fremført og danset fra ettermiddag til sent kveld. De forteller at det har tært på både psyken og helsen, men at det er verdt det!

 

– Jeg må innrømme at det har påvirket spesielt kostholdet mitt. Det kan ha gått nesten en hel dag uten ordentlig mat i magen!, forteller Jørgen Wear (19).

 

Gjengen har vært et sjeldent syn på sosiale sammenkomster og happenings. De har også forholdt seg til null alkoholinntak under revyperioden.

 

– Dette fordi alkohol svekker både kropp, sjel og bedømmelse og er ikke heldig i produksjon, forklarer revysjefen Mari Stavdal (24).

 

Med andre ord: de har ofret mye!

 

Alle kan prøve seg!

Før Vekerevyen er det auditionrunder. Mari Stavdal har vært spesielt opptatt av at alle slags type folk kan komme på audition og stille like sterkt. Det handler om prestasjon på scenen og det å ikke holde tilbake noe som helst. Hun er tydelig på at tilstedeværelse og trøkk på scenen er mye viktigere enn relevant utdanning eller erfaring.

 

– Det at man ikke synger perfekt gjør ingenting. Vi så etter formidlingsevne og utstråling som de viktigste faktorene for å være med på revyen 2017, forklarer hun. Dette er Mari sitt andre år som revysjef for revyen i Volda.

 

Å være revysjef er en stor jobb med mye ansvar. Mari er med i Vekestyret og totalt med i revyen er det 26 mennesker, alle fra forskjellige linjer og bakgrunner.

 

– Det som gjør det verdt å jobbe så hardt og bruke så mye av fritiden sin på dette, er at man blir så utrolig godt kjent med hverandre. I tillegg har vi det jo kjempegøy!, forteller hun.

 

Ruth sier seg enig med revysjefen og forklarer at ved å pushe grensene sine og være sammen med revygjengen dag ut og dag inn kan være utmattende. Hun er selv introvert og ser frem til å kunne være alene i sitt eget selskap og slappe helt av, men at hun aldri kunne vært foruten revyen.

 

– Det at vi fortsatt får latterkrampe når vi går gjennom sketsjene, viser bare at vi synes dette her er sinnsykt artig!

 

Hva kan vi vente oss å se på forestillingene?, spør vi revysjefen

 

– Alt fra kjendisdødsfall til presidentvalget i USA, og generelt hvor dritt 2016 har behandlet mange. Jeg håper mange kommer til å kjenne seg igjen i sketsjene.