Dagen før han slapp sin nye EP spilte Kristian Kristensen (24) på Rokken i Volda. Med laidback stil ønsker han å sette musikken i fokus og få publikum til å stresse ned.

 

Torsdag spilte harstadværingen på studenthuset Rokken. Han har vært i Volda to ganger før og spilt for studentfansen. For fans – det har Kristian!

 

– Jeg får minst en fanmelding hver eneste dag, forteller artisten.

 

Det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av den nord-norske dialekta gjennom hjertevarmende musikk.

 

– Det er så sjukt digg å synge på norsk. Det er et filter som fjernes og man kommer direkte til kjernen. Jeg føler jeg når publikum på en helt annen måte når jeg synger på norsk, forteller han.

 

Musikk som terapi

EPen «Før det blir for seint» ble sluppet dagen etter konserten og publikumet i Volda var så heldige å få høre de nye låtene på scenen i sin fulle prakt. EPen handler mye om det å ikke stresse seg gjennom livet og ikke overtenke så mye, noe studenter nok kan kjenne seg veldig igjen i.

 

Hvilken er din favorittlåt?

 

Det står mellom Lyset og Du som snakker. Lyset er ofte den låta som folk flest har et personlig forhold til. Den hjalp faktisk en transseksuell å få mot nok til å gjennomføre kjønnsoperasjon. Det var det jeg håpte på da jeg begynte. At musikken min kan hjelpe folk gjennom vanskeligheter.

 

Videre forteller han at man ikke alltid trenger å direkte forstå tekstene. De kan tolkes på forskjellige måter og at musikk kan ha en terapeutisk effekt, noe han selv har erfart.

 

– Når jeg hører på fin musikk som får meg til å gråte, så føler jeg meg mye bedre etterpå. Et av mine mål som musiker er å lage musikk som kommer inn i det dypere laget til folk.

 

Ektefølt og ærlig

Kristian forteller at han tidvis har artister han lar seg inspirere av, men at lyrikken er noe som reflekterer hvem du er og hvor du er i livet, hvilke mennesker du henger med og hvilken sinnstilstand man befinner seg i.

 

Han har en helt spesiell evne til å nå frem til menneskene han synger for. Han stod på scenen på Rokken i åpen, blå skjorte med et par jeans og lurvete skjeggvekst. Det var et bevisst valg. For ham er det musikken som skal stå i fokus. Ikke hvordan man ter seg på scenen eller hvordan man kler seg.

 

– Jeg prøver å være meg selv så mye som mulig. Mange tenker på utseendet og prøver å være merkelige og rare på scenen. Da får jeg lyst til å slå noen i trynet, for det synes jeg er så irriterende, sier han og ler.

20160929-_mg_5360-edit-jonas_been_henriksen

FEM KJAPPE MED KRISTIAN

 

Beste utested: «Rett inn bar» i Oslo fordi det er så skittent og lite. Der er det uhøytidelig og du får pizza og billig øl. Også har de ordentlig jukebox. Ikke sånn spotify-opplegg.

 

Favorittartist: Jeff Buckley er min all-time favoritt, men nå for tiden har jeg oppdaget en ung gutt fra England som spiller jazzmusikk. Han heter Jacob Collier og har akkurat gitt ut et helt fantastisk album.

Hvis du ikke var artist ville du vært: Tannlege eller jobbet i teateret. Jeg er ikke spesielt god med fysisk arbeid, så jeg kunne aldri vært mekaniker eller liknende. Jeg er fortsatt nysgjerrig på teateryrket da.

 

Favorittmat: Pizza er alltid bankers!

 

Guilty pleasure: Disney. Jeg digger Disney så hardt og det kan man faktisk merke gjennom noe av den nye musikken min. Jeg har latt meg inspirere av blant annet Pocahontas.