I studioet til studentradioen i Volda står en skjeggete mann og gliser. Han kan jo ikke annet. Andreas Kjøll er nyforelska, i ferd med å legge ned bandet han har spilt med siden 2013, og snart ferdig med sin debutroman. Alt dette, samtidig som våren ligger i lufta. Det er nye tider i vente, og livet går bare en vei – rett fram.

 

Gutta i Comet Kid har altså bestemt seg for å legge inn årene, og denne fredagen i mars var deres siste konsert i Volda. Når vi går inn på temaet blekner smilet litt under barten, og Andreas får en mer alvorlig mine over ansiktet.

 

– Nå har vi kommet til et punkt hvor vi på en måte har putta alt av oss selv inn i dette prosjektet i fire år, og så har vi kanskje ikke kommet helt dit vi hadde tenkt. Vi ville blant annet ha flere gigs i utlandet. Så har vi kanskje også satt oss i et spor da, hvor vi ikke får til å produsere ting av den kvaliteten vi har lyst til, så derfor vil vi gi oss nå, mens vi fortsatt har det jævlig gøy sammen, forklarer han.

 

Andreas, som har runda 30, er nå for første gang i et seriøst forhold. Det setter ting i et helt nytt perspektiv hva angår turnévirksomheten.

 

– Jeg har vært singel mesteparten av tida vi har spilt i Comet Kid, og jeg husker at gutta ville dra tidlig hjem til kjærestene sine, mens jeg ville feste og ha det gøy. Jeg forstod aldri det jaget etter å ville dra hjem så tidlig hele tida, men nå har jeg nettopp fått meg kjæreste selv, så når vi spilte i Stavanger nå sist begynte jeg å skjønne greia.

 

Emosjonell karaokeentusiast

Vi snakker en del om den nye dama til Andreas, og hvilken effekt det har hatt på ham å plutselig være i et forhold etter så lang tid som «singel rockestjerne», hvorpå han må meddele at det har påvirket han.

 

– Jeg har blitt så sjukt emosjonell. Vi satt og så på Despicable Me 1 og 2 her i går, og jeg satt og snudde meg til siden og greier. Så ser hun på meg og spør om jeg ble rørt, og jeg bare «nei, nei», og hun bare «jooo, det ble du». Jeg veit ikke jeg, man er bare jævla happy hele tiden, sier han, og trekker beskjedent på smilebåndet.

 

Etter flere digresjoner kommer vi etter hvert inn på temaet karaoke. Han forteller at han noen ganger kan ta karaoke litt for seriøst, og fortsetter med en historie om den gangen han på et noe urettferdig vis vant en karaokekonkurranse i utlandet.

 

– Jeg var i Byron Bay i Australia med fetteren min, og så gikk vi forbi et karaokested. Der hadde de en karaokekonkurranse hvor du kunne vinne 30 dollar i baren. Mange hadde allerede vært oppe, så jeg meldte meg på helt til sist, og sang «Sex On Fire» av Kings Of Leon til stående applaus og jubel. Jeg hadde allerede vært inne og øvd på badet og greier, og var dritnervøs. Men jeg går videre til semifinalen med en gang, med en annen jente, og så videre til finalen – hvor jeg vinner med «Hound Dog» av Elvis Presley. Så får jeg høre fra han sjefen der da, at hun jenta har sunget 30 låter den kvelden for å komme til finalen. Jeg får så dårlig samvittighet, at jeg går bort til hun jenta, og gir henne gavekortet. Så sier jeg at jeg driver med dette på fulltid hjemme og at hun må ta det, for det blir urettferdig ellers.

 

 

Kjønnsbaserte kjærlighetslåter – nei takk

Comet Kid har nylig sluppet låten «Like a Storm», som Andreas kunne fortelle at det lå mange tanker bak.

 

– Vi i Comet Kid har mange kjærlighetslåter, og det har blitt veldig viktig for meg at det ikke er tydelig hvilket kjønn som elsker i de låtene. Jeg tenkte ikke så mye på det i begynnelsen, men det var et lesbisk par som hadde skrevet en linje fra «Diamonds» inn i deres kjærlighetsforhold. Det var da jeg innså at jeg ikke trenger å ha noen kjønnsbaserte kjærlighetslåter, fordi det skal handle om at du kan elske hvem du vil. Andreas går videre til å fortelle at også denne låten kan være litt sånn, samtidig som den ikke er det.

 

– Nå har jo jeg nettopp havna i en litt sånn romantisk vibb. «Like a Storm» handler litt om det da, at du bare kan gå rundt og ane ingenting, og så plutselig møter du noen som bare slår pusten ut av deg. Låten kan tolkes på mange måter, men for meg handler den om at hvis du blir tatt av den stormen der – da er du solgt.

 

Til spørsmål om hvor vidt denne låten handler om den nye flammen i livet hans, er Andreas tilbakeholden.

 

– Ingen kommentar.

 

Vi velger å tolke det som vi vil. Helt til slutt må vi også prate litt om boka til Andreas. Sist han og bandet var i Volda kunne han fortelle at han hadde begynt å skrive på en krimbok, og nå er den straks ferdig. Han har tenkt å bruke fritiden han får nå, etter nedleggelsen av Comet Kid, på å ferdigstille boka, og kan røpe at han nettopp har sendt inn et førsteutkast til Petter Stordalens nye forlag. Men hva handler den om egentlig?

 

– Kort fortalt handler den om en ikke navngitt person som er jeg-personen i boka. Han drømmer ting som skjer i virkeligheten seinere, og chaser etter psykopater, seriemordere og bad guys, da. Jeg er veldig nørd på Batman og superhelter og sånt, så det ble naturlig at jeg skulle skrive noe som dette. Mamma har sagt i etterkant at hun ikke kommer til å lese den. Det er ganske brutale greier, avslutter han med det karakteristiske smilet om munnen.