– Bli Halloweenfestens kuleste uten å tømme lommeboka

Halloween nærmer seg raskere enn en Ørstaråner på vei mot bensinstasjonen for å kjøpe burgermeny. Noen ser på den storslåtte høytiden med skrekk og gru, mens andre bruker den som en god anledning til å få med seg gratis smågodt hjem en sen høstkveld. Dersom du er en av dem som er ute i siste liten og i tillegg har en bankkonto som hadde trengt en kollektinnsamling eller to, så frykt ikke! Denne guiden vil vise deg noen spreke antrekk som kan gjøre deg til festens midtpunkt for en liten slant.

 

Voksen baby

Med dette vågale antrekket vil du garantert tiltrekke deg masse oppmerksomhet, og det er derfor et godt valg for deg som liker å vise kropp. Klipp til en avfallssekk slik at den ligner ei truse og fyll den med dopapir til den dekker det nødvendige. Det kan være en fordel å bruke teip for å holde kreasjonen på plass. Bleia kan være litt vanskelig å feste igjen dersom du tar den av, så en godt opparbeidet partyblære er et «must». Likevel er antrekket både rimelig og utfordrende på samme tid, en perfekt kombinasjon for en heidundrende feiring. Finn frem smokk og bamse og bær kostymet med stolthet! For den sjenerte kan en singlet eller en magetopp gjøre antrekket noe mer formelt og tildekket.
voksenbaby
Du trenger:

Bleie – laget av avfallssekk

Toalettpapir

Smokk

Hårstrikk eller annen hårpynt

Bamse

 

Drueklase

Dersom du ikke er så begeistret for nærkontakt, er en drueklase det ultimate festantrekket for deg. Blås opp ballonger i passende farger og fest dem med sikkerhetsnåler til et nøytralt antrekk. Med ballongene festet til kroppen vil du vandre rundt som en tikkende bombe, klar til å eksplodere dersom noen prøver å kaste seg om halsen din! Det kan være en fordel å ikke feste så mange ballonger på baksiden av kroppen, da du vil risikere å måtte stå oppreist hele kvelden. Antrekket er et godt valg for deg som ønsker et kostyme med en dypere mening. Druene er nemlig en viktig ingrediens i vin, og du kan derfor hedre den deilige frukten ved å ikle deg druens drakt på denne festdagen. Topp det hele med en egenfunnet gresstuste for den ultimate festlooken!
drueklase

Du trenger:

Lilla/blå ballonger

Sikkerhetsnåler

Gresstuste

 

Ninja

Å kle seg ut som en ninja er perfekt for deg som liker å se – uten å bli sett! Her kan du utøve dine stalkerskills i full offentlighet uten at noen vil legge merke til at det er deg. Kle deg i sort fra topp til tå og bind en enkel genser om hodet (tutorials finnes på YouTube). Du vil dra fordel av å ikke være spesielt varmblodig ved å kle deg i dette antrekket, da pusten din varmer opp ansiktskledet under bruk og kan medføre hetetokter (dette er basert på erfaring). I tillegg kan det bli en utfordring å innta drikke, så kostymet er et gunstig valg for deg som er avholds og/eller deg som ikke er så glad i å snakke.
ninja

Du trenger:

Helsort antrekk

Sort genser – som kan omgjøres til hodeplag

 

Creepy kid

Kle deg i Halloweens ånd, og skrem livskiten ut av venner, bekjente og (u)heldige forbipasserende. Dette kostymet er for deg som dyrker kaos og redsel, og som ikke er redd for å få rare blikk fra de (taperne) som ikke kler seg ut til Halloween. Her er det stort rom for kreativitet: bruk en nattkjole, en vanlig sommerkjole, eller nesten hva du måtte ønske. Om du har hvit sminke, dekk ansiktet ditt jevnt med dette, og smink deg deretter mørk rundt øynene. For hva er vel er mer redselsfullt enn mørke ringer …?

creep

Du trenger:

Kjole eller nattdrakt fra skapet

Bamse

Sminke – sort rundt øynene (gutter: lån øyenskygge fra ei i kollektivet), og hvitt for resten av ansiktet.

 

Gave fra Gud

Halloween handler om kostymer, kostymer handler om å gi: å gi av seg selv, eller kanskje rett og slett å gi seg selv? Kle deg i dine flotteste klær, pakk deg inn i en gaveeske og skriv på «Guds gave til menn/kvinner» (kommer an på hvem du ønsker å skjenke din skjønnhet). Gaveesken din lager du enkelt ved å sette opp en flytteeske som anvist, med unntak av en side som du lar være ‘åpen’. Klipp eller skjær et hull til hodet i den andre enden, pakk inn esken i gavepapir og vips, der har du innpakningen din. Uansett om målet er å melde din ankomst på markedet eller å kunngjøre din tilhørighet til en spesifikk dame eller mann, er dette kostymet ikke bare enkelt og billig, men også garantert å få mye oppmerksomhet og creds. Ønsker du å tone det litt ned, er det mulig å droppe gaveeska og bare knyte på seg et fint, rødt silkebånd. Men ikke glem til-og-fra-lappen!

styrk_gave

Du trenger:

Pappeske

Bokbind

Gavebånd

Til/fra-lapp