Det er 4 måneder siden Cezinando, eller Kristoffer Cezinando Karlsen som han egentlig heter, slapp sitt fjerde album ”Noen ganger og andre”. Nå er Norgesturnéen over for denne gang, men hvilke tanker har han om fremtiden?

Nede i kjelleren på Rokken befinner Cezinando seg backstage. Med seg på turen har han to kompiser. Guttene ser ut til å ha tatt seg til rette, og den ene kompisen er allerede i gang med å markere seg på veggen. Konserten i Volda er en del av det Cezinando kaller en ”krampe-turné”. Det er ikke før man sitter rett overfor han, at man innser hvor ung han er. Han er jo bare 22 år, og har allerede oppnådd det flere artister drømmer om.

– Det føles helt sykt ut å si det, men ganske mange av de målene jeg hadde for et år siden har jeg oppnådd nå. Jeg jobber kanskje litt med å sette meg nye, men det er vanskelig. Det er alltid noe man kan ta til et nytt nivå.

– En ting jeg ikke har gjort enda er å dra på europa-turné.

Cezinando virker fristet rundt tanken om å gå mer internasjonalt. Selv med sine teksttunge sanger, virker det ikke som om dette vil stoppe han.

Fra pekka pekka til håper du har plass

Det er klart at Cezinando ikke har lyst til å sette noe ramme på verken musikken sin og seg selv. Han mener at de drømmer og idéer man har er mulige å få gjennomført, om man virkelig går inn for det.

– Altså, jeg har aldri vært en person som har satt meg fast i et spor. Jeg har alltid hatt flakkende interesser. Jeg tror med sikkerhet at jeg kommer til å gå mange retninger før karrieren min er over.

Allerede har han kjent at han har lyst til å gå en ny retning. Men det får vi høre mer om på neste album, forteller han med et lurt smil om munnen. Når det kommer vet han derimot ikke.

– Men jeg lager hvertfall musikk da, og har ikke tenkt å ta noe pause av noe slag. Jeg er jo en aktiv artist, så musikk kommer jo så fort den finnes.

Cezinando og kompisene begynner å le når det blir spurt om det vil komme noe musikk med ”Pekka Pekka”-vibber i fremtiden.

– Egentlig så tror jeg det er håp. Bare kanskje ikke med like barnslig innhold, men noe mer i klubb-retningen.

I helga var det Spellemannsprisen hvor Cezinando stakk av med prisen for både beste urban og årets album. Etter all den hyllesten han har fått så langt, kan man lure på om han noen gang kjenner på et press på å prestere og lage prisvinnende musikk.

– Det er jo et press der, men jeg har likevel ikke prestasjonsangst. Jeg ville uansett ikke sluppet noe musikk ut i verden som jeg ikke sto for 100% eller følt at dette er bra. Så hvis det er noe jeg genuint står fullt og helt for, så kan jeg ikke bli fornærmet hvis det ikke blir fullstendig pris-fest. Litt press føler man uansett.

Einstøingen med mange venner

Cezinando har tidligere fortalt i et intervju med Natt & Dag at han har forblitt uten en egen gjeng, da han la merke til at han var inne på noe som fungerte – alene. Men det var gjennom samarbeid med Jaa0 & Onklp at Cezinando fikk fart på karrieren sin. Etter dette har han samarbeidet med flere store navn som blant annet Lars Vaular, KingSkurkOne, Chirag og Unge Ferrari.

– Jeg har allerede noen samarbeid på gang som jeg ikke kan snakke om, fordi det ikke bare er mine prosjekter. Men jeg har veldig lyst til å jobbe med andre artister, der jeg jobber på deres musikk eller de jobber på min musikk, mer enn at vi bare slenger inn et vers her og der. Så det er litt sånne ting jeg har på gang. Men det hadde vært sykt fett å ha en produksjon av Francis and the lights, forteller artisten.

40 år gammel rapper

Hva Cezinando gjør om 20 år er vanskelig å si. Han klarer ikke å se for seg selv stå på scenen og rappe som 40-åring.

– Nå sier jeg jo nei. Men jeg aner ikke hvordan jeg vil føle meg når jeg er så gammel. Det er liksom hele livet jeg har levd til nå, ganger to.

Mye har skjedd på disse 22 årene han har levd, så mye kan fremdeles skje de neste 20.