Popduoen Elsa & Emilie liker best å skrive låtene hver for seg, noe som har resultert i et nytt album. Under VEKA fikk voldapublikummet servert nye toner. 

 

Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim har skrevet musikk siden de var 13 år. I 2014 ga de ut sitt første album, «Endless Optimism» og deres andre album «Kill your darlings» kom ut i januar. Jentene er kjent for å lage rolige og melankolske sanger, og det nye albumet følger opp der det forrige slapp.

 

– Musikken vår er mystisk og vi synes bare det er fint om lytterne tolker sangene våre på sin måte. Vi kan vel også si at musikken vår er ganske melankolsk. Mange vil nok beskrive den som elektro-pop, sier Elsa.

 

Skriver hver for seg

Duoens sangtekster er personlige, og når de skriver låter gjør de det vanligvis hver for seg.

 

– Vi skrev mer sammen før, men det blir mer personlig når vi skriver alene. Vi er ikke så glade i å dele våre innerste hemmeligheter med hverandre. Det gir oss mer å sitte og skrive sanger på egenhånd, sier Elsa.

– Jeg sitter stort sett alene og skriver. Det er veldig greit å bruke innspillingsfunksjonen på mobilen etter hvert som idéene kommer, supplerer Emilie.

 

Alle Elsa og Emilies tekster er på engelsk. Dette handler om flyten og vokabularet, som de mener er bedre på engelsk enn på morsmålet. Dessuten er engelsk lettere å nå ut med.

– Det blir jo kanskje litt dumt hvis vi plutselig begynner å skrive sanger på nynorsk, særlig når vi med tiden også vil satse utenlands, sier Elsa. Hun understreker at det enda er et stykke til de kan snakke om voldsom internasjonal suksess.

 

20170218_Mathias_Remmereit_3

 

– Nå vet vi mer hva vi gjør

Elsa og Emilie har kjent hverandre i overkant av syv år og har hele tiden jobbet med musikk. De startet i det små med konserter på skoler, helt til musiker Helge Toft fra hjembyen Haugesund viste sin interesse. På dette tidspunktet gikk de i andre klasse på Skeisvang Videregående Skole. Derfra gikk veien videre til studiotid i Bergen og platekontrakt med Sony.

 

– I starten var det jo veldig mye nytt, vi skulle spille inn et album, noe vi ikke hadde gjort før. Vi fikk testet ut litt forskjellig og fikk mer erfaring. Nå har vi blitt eldre og vet mer om hvordan vi skal uttrykke oss musikalsk, forteller duoen.

 

Stilmessig føler Elsa og Emilie at musikken blir til etter hvert. De skriver tekster kontinuerlig, og føler ikke at de har tatt bevisste grep for å endre uttrykket.

 

Styrer økonomien selv

I tillegg til å lage popmusikk med Emilie gjør Elsa en del administrativt arbeid for duoen.  Hun jobber med organisering av band, management, booking og økonomi.

 

– Det er greit å ha litt oversikt, slik at det ikke er noen som bare pusher oss rundt. Det er fint å kunne ta del i dialogen om planen videre og sånne ting, sier Elsa, mens Emilie nikker bekreftende.

 

Jentene fant ut at det var best at én av dem tok på seg dette ansvaret. Det hadde sannsynligvis blitt mye mer rotete hvis de skulle gjøre det sammen.

20170218_Mathias_Remmereit_8

 

Turnélivet, kolleksjon og veien videre

Elsa og Emilie har vært på turné en stund og holdt konserter rundt omkring. De har ikke noe spesielt med seg når de farter rundt, men har lært seg å sette pris på gratis ting.

 

– Det er veldig kjekt når vi for eksempel får gratis klipp backstage. Det blir alltid satt pris på, frisør er jo dyrt, sier Emilie.

 

Jentene er nå mitt i releaseturnéen til det nye albumet sitt. Etter konserten i Volda dra de blant annet videre til Stavanger, Kristiansand og hjembyen Haugesund. Nå i mars skal de også opptre på By:larm, Skandinavias viktigste arena for nordisk musikk.

 

Duoen har flere jern i ilden. Elsa prøver å få designet sin egen kleskolleksjon.

 

– Jeg har lyst til å lage noe jeg kunne gått med selv, noe enkelt. Vi får se hva det blir til, sier Elsa

 

Det viktigste for dem nå er musikken, steg for steg, fram mot suksess. Men de har ikke dårlig tid.