Så var vinteren her igjen da. Den tiden på året hvor vi jenter er kledd i pels fra topp til tå, under lag på lag av varme klær. Endelig kan vi la busken gro, og de stikkende hårene på beina kan vokse seg myke igjen. Paradokset i at vi gleder oss til denne sesongen vokser med håret, for hvorfor skal vi absolutt barbere oss om det er så digg å la vær? Svaret på det er: SEX! SEX! SEX!

 

Suksess med hårløs sex

Selv om jeg anser meg selv som feminist, så er hår noe jeg putter i en bås for seg selv. Det har ingenting med hva samfunnet forventer av meg å gjøre. Det handler utelukkende om hvor fantastisk mye bedre sex er når man er hårløs. Her er noen delikate grunner, som gjelder for både damer og herrer:

 

1. Alt er mye mykere. Altså, om man lar håret gro fritt, vil det til slutt bli mykt. Men aldri mykere enn et glattbarbert venusberg.

 

2. Hår = smerte. Har du noen gang blitt lugget i tissehåret? Det er vondt det!

 

3. Kroppslukt. Selv om kroppslukt er en selvfølge, føler jeg det er færre merkelige lukter om det ikke har noe hår å feste seg i.

 

4. Det er ikke veldig deilig med hår i munnen heller, for den andre parten sin del. Dess mindre hår, dess større sjanse for at noen vil gå ned på deg.

 

5. Stikkende legger tauet rundt hoftene på partneren, eller silkemyke legger? Lett den sistnevnte.

 

6. Man føler seg renere. Dette kan ha noe med lukten å gjøre også, men den beste følelsen er å legge seg i nytt sengetøy, nydusjet og nybarbert. Det kan vi alle være enige om, vel?Har ikke jeg sex på vinteren jeg da? Nei, jeg har ikke det. Jeg, som singel og lett på tråden, ser på sommerhalvåret som sesong for sex. Deilige sommerflørter, sommerfester utover varme netter, og elegante onenight stands, beskriver en singel jentes sommer. Resten av (h)året er forbeholdt jul, ensomhet og film-maraton.

 

Reduser mengden, gutta!

Føler også jeg må si noen ekstra ord til dere, kjære gutter. Først og fremst vil jeg bare si at jeg oppfordrer dere til å prøve tilværelsen uten hår. Det er frigjørende og man føler seg lettere. Men jeg har forståelse for at dere kanskje ikke vil gi slipp på håret på beina og under armene. Det er tydeligvis, for å bruke et fy-ord, en mannegreie. Resten må vi derimot snakke litt om. Det er dedikert en hel måned til at dere skal få gro bart og skjegg, noe som i seg selv er for en god sak, og det er dessuten veldig sexy. Men å kline med en som har skjegg, eller aller verst stubber, det er både vondt, det fjerner sminken og man blir knallrød i ansiktet av det. Ikke digg. Da må det enten vokse ut til det begynner å mykne litt, eller ikke vokse ut i det hele tatt. Og ikke for å glemme håret nedentil: Vennligst fjern, eller i det minste reduser mengden, hår på ballene og omegn før du ber noen gå ned på deg. Sånn, da var det sagt én gang for alle.

 

No pain, no gain.

For dere som har sex året rundt, så finnes det flere forskjellige verktøy og måter å fjerne hår på. Av alle metoder jeg har prøvd, er barbering å foretrekke. Ikke fordi det nødvendigvis gir best resultater, ei heller fordi det er tidsmessig mer effektivt, men rett og slett fordi det ikke er vondt. Epilator? Det er tortur det. En maskin som napper, NAPPER, hundre hårstrå i sekundet – det sier seg selv at vi snakker om et rent smertehelvete. Jeg har prøvd det én gang på beina, og jeg holdt ut i ca. 0,05 sekunder. Til og med voksing er bedre enn epilator, selv om det også er mildt sagt ekstremt ubehagelig. Det har jeg også kun gjort én gang, og selv om det sies at det blir mindre vondt for hver gang, så tar jeg ingen sjanse på å prøve igjen. Da ofrer jeg heller en time i dusjen, helt smertefritt, for å fjerne litt hår. Eneste bakdelen med barbering er at håret har vokst ut igjen dagen etter, giftet seg, stiftet familie og kjøpt hus på Bratteberg. Det krever definitivt større innsats og er mer tidkrevende med barbering. Så med mindre du er like pysete som meg når det kommer til smerte, anbefaler jeg å prøve epilator eller voksing. Når alt kommer til alt, så har det ikke så mye å si hva du gjør for å bli hårløs. Det viktigste er at du faktisk gjør det. Om du selv ønsker det eller vil gjøre det for partneren din da, så klart.