Tekst: Sunniva Agnete Trøen Foto: Matias Hagen

Tradisjonen tro innledes VEKA i Volda med Vekerevyen, og etter å ha vært tilskuer i hele fem år var det endelig på tide å finne frem anmelderhatten. Etter fjorårets fadese kan jeg ikke si noe annet enn at forventningene var midt på treet, noe flere i publikum også sa seg enige i.

Åpningsnummeret starter bra. Sang og koreografi er noe revyen alltid er gode på, og dette er noe de beviser gjennom hele forestillingen. Jeg vil spesielt trekke frem nummeret “Ole Gunnar Solskjær” som ga meg gåsehud hele to ganger, og “Heltne” hvor alt klaffet. Til og med skipnadens utsendte som satt på min venstre side humret godt da studentboligene fikk gjennomgå. Definitivt to høydepunkt i løpet av forestillingen. Det eneste problemet jeg har med sangene i årets revy er at jeg ikke får med meg alt av teksten. Noen ganger skyldes det lyden, andre ganger diksjon. Dette går spesielt utover nummeret “Kronisk Norsk” hvor poenget med sketsjen går meg hus forbi. Heller ikke sidemannen ser ut til å forstå hva den handler om.

 

Mange av innslagene når absolutt opp til forventningene – altså midt på treet. Flere sketsjer reddes definitivt inn av skuespillerne, for eksempel i nummeret “Senkveld” hvor Tora Øgrim gjør en imponerende tolkning av en mildt sagt forbanna Helene Olafsen. Sammen med Espen Roness ror hun også inn latter fra publikum i sketsjen “Haramjentene”, som ellers bare hadde fremstått som utdatert og unødvendig.

Årets revy er lang. Innmari lang. Typ 29 innslag lang. De kunne med hell kortet ned på både antall nummer og lengde. Heldigvis har jeg også tatt med noen forslag. Det er blant annet numrene “Bakvendtland”, “Fem gags” og “Regjeringsforhandlinger” som trekker ned helhetsinntrykket for min del, og jeg klarer ikke helt å forstå hvordan de lurte seg gjennom nåløyet. I tillegg er det et nummer med Donald Duck som på førpremieren ble avsluttet tidlig på grunn av tekniske problemer, og det tenker jeg kanskje var like greit. Har egentlig Donald Duck-imitasjoner noensinne vært morsomt? I tillegg bærer flere andre nummer preg av for mye manus, og man ser punchline komme lenge før sketsjen avsluttes. Skuespillerne gjør derimot en hederlig innsats med å gjennomføre.

Men nå skal jeg ikke være for negativ her. Det finnes definitivt flere lyspunkt i løpet av forestillingen. I nummeret “PC” får vi se en formidabel slåsskamp mellom Johan Riksfjord og Torolv Røberg hvor de viser at det ikke trenger å være så innmari aktuelt for at det skal være morsomt. Dette kommer også frem i “Trond skal runke” som kanskje er kveldens mest latterfrembringende innslag. Også nummeret “Gutta”, hvor de harselerer med hvordan guttekulturen endrer seg, er en god kandidat til revyens beste sketsj.

 

Som alltid gjør bandet er eksepsjonell jobb, og man kan vel ikke skrive en anmeldelse av Vekerevyen uten å trekke frem gjengen i hjørnet. Her får alle skinne, og de holder et høyt nivå. Kapellmesterne Andreas Jakobsen og Lars Grindvik Uri har satt sammen en fin miks av musikere, og det hører man god. Jeg vil spesielt trekke frem fremførelsen av Totos “Cruel” som innleder andre akt.

Avslutningsnummeret er dessverre noe skuffende og virker ikke like innøvd som de andre sangnumrene. Her sitter heller ikke koreografien helt som den skal, og jeg håper virkelig at dette blir bedre med tiden. For å konkludere vil jeg nok si at dette er en revy med mye potensiale. Noen sketsjer forsvinner i mengden på grunn av manus, andre trekker resten av innslagene ned. Hadde jeg vært regissør ville jeg nok vurdert å droppe enkelte av disse før de tre neste forestillingene, og kanskje også jobbet litt mer med manus og rekkefølgen av innslagene. Men med gode sanger og flinke skuespillere trekkes heldigvis helhetsinntrykket opp, og jeg kan med god margin si at det hvertfall er bedre enn i fjor. Koste meg gjorde jeg faktisk også. Terningkast driver jeg derimot ikke med, det får VG ta seg av.

 

PS: Håper dere får med oversikt over innslagene i programmet til de neste forestillingene. Føler det er litt mer nødvendig i et program enn å få vite hva det mest ekstreme deres TRE(!) velferdsansvarlige har gjort er.