I år ble VEKA i Volda arrangert for trettiende gang, det var en god anledning for en skikkelig bursdagsfest.

Det er 14. februar, «Valentine’s day», og kaldt ute. Likevel har en gjeng med festglade Volda-studenter tatt turen ned til Rokken, det er første lørdag i VEKA 2015. Studentene vet hva de kan forvente når Cinnamon City går på scenen. Dette bandet garanterer høyt energinivå blant musikere og publikum, og skuffer ikke. Det er tydelig at bandet gir alt for å gi publikum en bra konsert- og diskoopplevelse. Det slippes ballonger og konfetti ut over det dansende publikummet, og flere av dem har på seg partyhatter. Det er tross alt 30 år siden VEKA ble arrangert for første gang i 1985, og da blir det selvfølgelig bursdagsfest.

– Det er viktig å være litt nervøs
Dagen før konserten sitter tre av musikerne fra Cinnamon City på Rokken og planlegger konserten.

– Jeg er sånn deilig spent! Jeg gleder meg veldig og er litt spent i kroppen, men det er sånn det skal være, forteller vokalist og gitarist Eskild Valsø Lied.

– Det er viktig å være litt nervøs, jeg tror alle er litt nervøse, men ikke sånn at det tar overhånd. Vi stoler på hverandre, så hvis noen gjør noe de egentlig ikke skulle gjort går det fint uansett, forklarer vokalist og pianist Kathrine Sæten Eliassen.

Det ferske Volda-bandet hadde sin første konsert, etter flere opptredener på Open Mic, under VEKA i fjor. De forklarer at sangene de spiller er sangene til gamle og nye helter, og under bursdagskonserten spilte de blant annet populære låter som «Take me to church», «Chandelier» og «Ready or not». Repertoaret deres av slagere fra 90-tallet og nye hit-låter legger opp til allsang og dansing.
– Jeg føler ikke noe mer press enn vanlig for å skulle spille under VEKA, men jeg føler litt press for å skulle spille foran andre musikere og fordi vi skal spille på lørdagen, innrømmer trommeslager Adrian Hoff.

VEKA er kjent for å ha store band, og de siste 15 årene har de blant andre hatt Lissie, Lars Vaular, D.D.E og Veronica Maggio.

– Vi har nok fått tilbudet om å spille på jubileet fordi folk vet hvem vi er og hvilken type musikk vi spiller, forteller Eliassen.

Gøy med jubileum
Da Vekesjef, Silje Slang Lutnæs, og resten av styret valgte Cinnamon City som band til bursdagsfesten, ønsket de seg disko og god stemning.

– Det er et band som tiltrekker seg mange og som er veldig allsidig, presiserer Lutnæs.

Hun hadde store forventninger til bandet og selve bursdagsfesten, og nevnte det som et av VEKAs høydepunkt sammen med konserten til Klovner i Kamp. Klovner i Kamp er en kjent hip hop-gruppe fra Oslo, som også spilte under VEKA i 2004.

– Jeg tror ikke at Klovner i Kamp hadde skjedd hvis det ikke hadde vært for 30-årsjubileet, forteller hun.

– Alt føles litt større nå som det er jubileum. Vi har fått masse henvisninger, og folk synes at det er kjempegøy at vi har bursdagsfest. Det er også gøy med revyen som også har 30-årsjubileum, legger hun til.

Lutnæs ble spurt om hun ville være leder av VEKA etter å ha jobbet som hovedansvarlig (HA) på Rokken siden september. Hun er leder av Vekestyret som består av 20 frivillige. Hennes jobb er å administrere, bidra til markedsføring og sørge for at ting blir gjort, dessuten er hun et ansikt utad som leder.
– Det er utfordrende, litt skummelt og veldig gøy å være leder, men jeg er superimponert over alle som jobber som frivillige under VEKA, understreker hun.