Volda-studentene tok med seg både edelt metall og gode resultater fra Studentlekene i Trondheim.

19.-21. februar ble Studentlekene 2015 avholdt i Trondheim. Om resultatene er noe å gå etter stilte Volda Studentidrettslag (VSI) med sterkt mannskap, på tross av Veka her i Volda. Leder for VSI, Esben Gjesteland Tipple, var godt fornøyd.

– Både prestasjoner og oppmøte var over all forventning, det er bare å se på resultatene, forteller en fornøyd Tipple.

Svømmeglede
Den kanskje mest imponerende prestasjonen under lekene var Volda-student Christian Christiansens fire bronsemedaljer i svømming. Christiansen stilte til start i hele seks disipliner, som normalt sett går over litt lengre tid. Under et tett tidsprogram tok Christiansen hjem medaljer fra fire av seks øvelser på imponerende vis

Innebandysatsing
VSI stilte med utøvere både i bordtennis, squash, badminton, i tillegg til lag i basketball og innebandy. Badmintonspillerne Simon Åkre og Robi Wan kom begge til semifinalen i C-sluttspillet, der de måtte gi tapt mot tøff motstand. I bordtennis ga Benjamin Bagger alt, men møtte en svært imponerende svenske. Per Otto Østenstad vant hele fem av seks kamper i squashturneringens gruppespill, men også han måtte gi tapt mot det som rapporteres å ha vært en «usaklig flink» spiller.

Det var nære på at det ikke ble med noe basketlag fra Volda, men takket være basketsjef, Dúnia Soriano Celma, ble det meldt på at damelag i siste liten. Damene, som kun hadde hadde tre fellestreninger bak seg røk ut av gruppespillet med flagget til topps, og vant sin siste kamp.

Tipple forteller at noe av strategien før lekene var å få satt sammen et sterkt innebandylag. Med førsteplass i sin gruppe er det nok ingen tvil om at det målet ble nådd. I kvartfinalen ventet førstelaget til tradisjonsrike NTNUI. Da VSI møtte samme lag for to år siden endte det med tyvemålstap. Denne gang ble det kun 1-7, muligens en pekepinn på at ting går rett vei.

– Opp til studentene
Med gode resultater og oppmøte er Tipple naturlig nok fornøyd med sine medstudenter. Han mener imidlertid også at det i fremtiden vil være rom for å gjøre det enda bedre.

– Det ligger absolutt til rette for at VSI skal kunne bite fra seg i studentmesterskap. Det er bare snakk om prioritering fra studentenes side, forteller han.