Det er lett å være rebell i kjellerleiligheten din. I alle fall om vi skal tro brukerne av appen Jodel. Meg selv inkludert. For nå har endelig konseptet som er perfekt tilpasset det norske, innesluttede og innadvendte samfunnet kommet. For deg som ikke tør å ta drittslenginga offentlig. For deg som ikke tør å stå for det du mener!

 

Så ekstremt fristende. Her trenger man verken navneskilt eller innlogging. Man kan skrive det man vil, uten at det får konsekvenser. Alle i Volda kan se det, og man kan gjemme seg trygt bak mobilen. Og dette uten at folk trenger å assosiere trynet ditt med alt det dumme du skriver! «MID-studenter er MIDdelmådige, PR-studenter driver med propaganda, og journaliststudenter passer best som IS-gisler». Så deilig at sannheten endelig kommer for en dag. Så godt å få det ut!

 

Vi er blitt ordentlig drøye, generasjonen vår. 60-tallet hadde rocken, 70-tallet hadde hippiebølgen, på 90-tallet var det miljøforkjemperne som ropte høyest. Og vi har Jodel. Gratulerer med det da, folkens! Ordentlig godt jobbet. Et stille og anonymt opprør, a la 2015. Vi lister oss så stilt på tå, for vi skal ut og jodle. Selv er jeg ei sladrekjerring av rang, og nærmest skalv av begeistring når jeg hørte om Jodel første gang. Selvtilliten fikk seg dog en trøkk, etter å ha bladd nedover jodelfeeden som besto stort sett av fornærmelser og uthenging av journalistikkstudenter.

 

Hva annet kunne jeg gjøre enn å jodle:

«Lasta ned Jodel og fant ut at jeg ligger nederst i næringskjeden i Volda.

– JOUstudent»

 

Vel, vel. Jeg fikk i alle fall 38 likes. Litt av en rebell.