Volda best på Sunnmøre

Malene Aambakk har nå scoret tresifret antall mål. Her scorer hun ett av sine åtte mot Ålesund. Foto: Berit Buran Juul

Volda-damene tok nok et steg mot opprykk med seier over rivalene Ålesund. Seieren satt likevel langt inne, og det måtte en sint islending til for å tenne spillerne.

Foto: Berit Buran Juul.

På forhånd var det lite som talte for noe annet enn hjemmeseier i Volda-hallen. Topplaget Volda tok imot Sunnmørs-nabo Ålesund til lokaloppgjør. Hjemmelaget lå ti poeng foran Ålesund, men gjestene kom fra en sterk uavgjort kamp borte mot tredjeplasserte Molde.

Ålesund tok første stikk i kampen og tok forhåndsfavorittene litt på senga. Eva Bjørk gjorde deretter to kjappe mål, før Ålesund tok tilbake ledelsen. Dette ble symptomatisk for den første omgangen, hvor lagene fulgte hverandre tett. Halvveis ledet Volda 16 – 15.

Volda-trener Alfred Finnson var rolig etter kampen da han møtte pressen, men i pausen måtte han ta i bruk utestemmen.

– Jeg var sint. Virkelig sint. Det var en skuffende førsteomgang. Jentene var ikke med fra start, innstillinga var ikke riktig på forhånd. Vi var ikke klare til krig, men det må vi forvente det blir mot en nabo, sier Finnson, som likevel ikke tror laget hans undervurderte motstanderen.

– Nei, vi vet at Ålesund er et godt lag, mot Molde klarte de uavgjort. De har utviklet spillet sitt, sier han.

Fiasko-forsvar

Finnson var ikke fornøyd med forsvaret sitt i førsteomgang. Blant andre var bortelagets Ida Bjerknes på den høyre vingen et uromoment som flere ganger viste seg fram med sine kjappe finter. I høstmøtet i Ålesund ledet Volda med fire mål til pause. Den gang slapp Volda kun inn elleve før hvilen.

– I første omgang var det fiasko i forsvar. Vi slapp inn mange mål vi hadde blitt enige på forhånd å unngå. Etter pause er vi der vi skal være. Vi er tettere i kropp i forsvar, sier treneren.

Sju minutter før pause steg jubelen til sitt tilnærmet høyeste for kvelden. Line Hagen gjorde sitt comeback i Volda-drakt etter nesten to sesonger borte. Selv om 20-åringen ikke noterte seg for mål, og kun fikk et par minutter på banen, var treneren glad for å ha henne tilbake.

– Det er kjekt å ha henne tilbake. Line blir en forsterkning for oss. Jeg spilte med de som har trent mest, hun har kun vært på tre-fire treninger siden hun kom tilbake, gir Finnson som forklaring på den korte spilletiden.

Aambakk i hundre

Volda-laget som kom ut av garderoben etter pause virket mer inspirert, og i spiss gikk Malene Aambakk. På de første 13 minuttene av omgangen fant hun veien til nettmaskene seks ganger.

Blant dem kom spillemål nummer 100 denne sesongen for det unge talentet. Mot Ålesund ble Malene Aambakk toppscorer med åtte nettkjenninger.

– Det er ålreit å passere hundre, men ikke noe jeg tenker på. Så lenge laget vinner kamper er det viktigere. Selv med fem kamper igjen av sesongen, ledelse på fem poeng på Molde og sine gjenstående kamper hovedsakelig mot lag på nedre halvdel av tabellen, men et sikkert opprykk vil ikke Aambakk snakke om.

– Opprykket nærmer seg, men vi må fortsatt ta en kamp av gangen. Vi bør vinne resten av kampene våre, sier Aambakk. Volda-damene tok nok et steg mot opprykk med seier over rivalene Ålesund. Seieren satt likevel langt inne, og det måtte en sint islending til for å tenne spillerne.


Har du sett disse sakene?