Viva alle kvinner!

Gratulerer med dagen til alle jenter, kvinner og mødre! Foto: Luiza-Bianca Alexe

I dag gir verden en hyllest til alle kvinner! Det var i USA i 1909 at kvinnedagen ble feiret for aller første gang. Siden da har vi funnet mange ulike måter å markere dagen på.

På Filippinene kalles kvinnen for ”husets lys”, og i Italia får hun mimosas blomster. De russiske kvinnene har blitt søte av masse sjokolade, og i Portugal finnes det både restauranter og fester kun for kvinner.

Det er vanlig at denne dagen feires med blomster, gaver og søte ting. Kvinnene pynter seg, kler seg i fine klær og går ut.

I mitt hjemland, Romania, ga alle guttene meg blomster på denne dagen. Pappa kom hjem med sjokolade til meg og søstera mi, og mamma fikk en juvel. Etter middag, tilberedt av pappa, sang vi for mamma, før det var klart for fest om kvelden.

Vi setter mye pris på kvinnen – husets søyle. For den 8. mars er også mors dag. Over tjue land dedikerer dagen til den som passer på barn og hus.

I Azerbaijan viser fjernsynskanalene spesielle programmer og avisene utgir fine artikler. I Armenia får mødrene gratulasjonskort, mens i Serbia overrasker barnene dem med feiringer som de har forberedt på skolen.

Det blir sagt at på denne dagen føler kvinner seg spesielle, vakrere og lykkeligere. Og mannen eller gutten som gir en blomst til ei jente, skal få en ekstra dag til resten av sine dager.

Gratulerer med dagen til alle jenter, kvinner og mødre!


Har du sett disse sakene?