Vaular satte fyr på Rokken

OPP&NED: Lars Vaular sendte begge etasjer av Rokken opp og ned sammen med sine medsammensvorne Girson og DJ Store P. FOTO: Kjetil Høiby

Lars Vaular sparket i gang Veka12 torsdag kveld. Sammen med bandet fikk han Volda-publikummet til å bryte løs fra hverdagsmaset.
av Magnus Gamlem

I 2011 ga Lars Vaular ut sitt fjerde soloalbum, Du betyr meg, som høstet strålende kritikker fra alle hold. Under konserten i går kveld fremførte han albumet i sin helhet. Han åpnet med albumets første spor, «Aldri for pen for pønk», og fortsatte kronologisk gjennom platen.

Velprodusert
Alle som var tilstede hadde nok ikke hørt hele albumet før, og allerede etter første sang var det flere som ropte etter «Kem skjøt Siv Jensen» og «Rett opp og ned». Etter en litt treg start fikk Vaular og sidekicken Girson Dias med seg publikum på leken, og stadig flere hender strak seg i været.

Musikken er velprodusert, og preges av tunge beats. Bandet, bestående av synth, en DJ og en trommeslager, bidrar til å forbedre liveuttrykket ytterligere. Når Tarjei Strøm fra Datarock smeller løs på trommene, gir det en ekstra dimensjon i musikken.

Forrykende avslutning
Om ikke stemningen hadde vært bra på Rokken tidligere på kvelden, ble den enda bedre da Vaular satte i gang med en liten hitparade. Låter som «Gi meg noe bass», «Blås» og den evigvarene hiten «Solbriller På». Tempraturen nådde sitt klimaks under «Rett opp og ned», men midt i sangen ble lyden slått av og publikum bedt om å forlate salen. Brannalarmen hadde blitt utløst. Om det var overdreven bruk av røykmaskin eller damp fra publikum som utløste alarmen vites ikke. Mange stod igjen nesten 30 minutt etter konserten var ferdig – i håp om å få høre en sang til – men dessverre markerte brannalarmen slutten på konserten.


Har du sett disse sakene?