Populært fredagsvors

I bare nettoen: Over 30 000 har sett Emil Gukild presentere Volda i den nye musikkvideoen til Fårs på Fredag.

Det begynte som et mer eller mindre uformelt prosjekt som skulle gjennomføres for moro skyld. Nå har musikkvideoen til Fårs på fredag rundet tretti tusen views på Youtube.

Det var et intervju med Thomas Numme som for alvor satte ting i gang. Emil Gukild, Simon Nitsche og Hans-Kristian Rangnes drev da sitt eget radioprogram i studentradioen, Fårs på fredag, og det var først og fremst i den forbindelse Numme ble kontaktet. Ballen begynte å rulle for alvor da voldastudentene spurte, nærmest på fleip, om han ville stille i en eventuell musikkvideo.
Han svarte ja.

Hyller Volda
– Deretter gikk det raskt fra rein moro til noe mer seriøst, sier guttene.
– Andre sluttet seg til, og vi fikk profesjonell hjelp med studioinnspillingen.
I skrivende stund har over tretti tusen sett musikkvideoen til ”Fårs på Fredag”. Det er Gukild som har satt nye ord til tonene av Lonely Island og Michael Boltons ”Jack Sparrow”. Her hylles (forutenom guttene selv) den vakre vestlandske naturen, nynorsken, Spinneriet og Rokken.
Siden da har både klassekamerater og mormor på 85 gitt sitt bifall. Og mange flere, skal vi tro tallene fra Youtube. Nietsche understreker at videoen har blitt noe mer enn bare et morsomt PR-stunt.
– Først skulle vi bare representere oss selv, men nå representerer vi jo høgskolen. Vi viser hva en kan få til når man går i Volda.

Celebert besøk
– Volda har alle ressursene de trengte og vi tviler på at vi kunne klart å gjennomføre prosjektet ”andre steder”. En stor takk går til Volda Student-TV, sier Nietsche.
Kan vi vente oss mer fra Fårs på fredag? Det blir trolig ikke mer lyd, for radioprogrammet har de lagt på hylla. Muligens fordi de ikke vant noen lydpriser i forrige runde. Men på student-TV ser trioen ut til å trives godt.
En del har klaget på at videoen ikke var tekstet, og vi spøker litt om at det kanskje blir neste prosjekt. Men skal vi tro guttene selv, er det større ting på gang. Mye større.
– Volda får celebert besøk i slutten av Mars, sier Gukild og konsentrerer seg dypt om å virke nøytral.
– Det er alt vi kan si.


Har du sett disse sakene?