Hitler erger seg over Fronter

Selv ikke den tidligere tyske rikskansleren mestrer den digitale læringsplattformen.
av Ståle Grut

Sent natt til mandag ble det, blant de 8 årene med video som lastes opp på nettstedet Youtube hver dag, lagt ut et klipp med tittelen ”Hitler reagerer på Fronter-tabbe”. Klippet er i skrivende stund sett nærmere 300 ganger og høster mye ros over den ganske bygd. Peikestokken tok en prat om filmen med filmskaper Steffen Pedersen Øberg, som til daglig studerer journalistikk ved Høgskulen i Volda.

– Hvordan kom ideen om filmen til?

– Jeg satt og drakk kaffe på tom mage da jeg stumbla over en side som lot meg legge inn captions på den velkjente Hitler-videoen. Tidligere på dagen hadde jeg levert inn en kronikk til SAJ og i forbindelse med denne innleveringen oppstod det en aldri så liten diskusjon på Facebooksiden til Journalistikk-klassen vår da noen av oss hadde levert inn oppgaven feil. Når jeg fant denne siden, tenkte jeg rett og slett å lage denne videoen som en kommentar til diskusjonen, sier Øberg.

– Hvorfor valgte du film som medium for å uttrykke frustrasjonen?

– Det var ikke så mye frustrasjon som lå bak, mer lavt blodsukker og høy koffeinpromille. Filmen er med andre ord ikke noe resultat av et nøye gjennomtenkt og aggressivt PR-stunt som har som formål å rive ned Fronter fra tronen sin, sier han.

– Hvor lang tid brukte du på å lage filmen?
– Jeg brukte nok en god halvtime på den. Greia var jo at det i  utgangspunktet bare skulle være en kommentar til en reaksjon på at noen hadde gjort feil på fronter. Det irriterer meg grusomt at jeg ikke leste korrektur, siden rettskrivningen på filmen er fullstendig på syre, sier filmskaperen.

– Hvilke ønsker har du for Fronter-plattformen i fremtiden?
– Fronter er fin som den er, den. Det er verre med slike tosker som meg, som ikke klarer å følge instruksjonene, sier han.

-Hva håper du videoen kan føre til?

– Jeg håper jo selvsagt at McDonalds endelig får opp øynene og åpner en filial i Volda. Det er vel hovedbudskapet i filmen: Volda trenger sårt en Mickey D-restaurant, spøker Steffen.

-Hvem håper du ser videoen?

– Siden videoen i utgangspunktet var tenkt til journalistikk-klassen min er jeg rimelig fornøyd allerede. Jeg hadde vel trodd at den ville være for intern til at andre skulle sette pris på den, men det virker som andre kan kjenne seg igjen i den. Og da ender jo visa lykkelig. Forresten, jeg håper Ronald McDonald ser den, sier han.


Har du sett disse sakene?