Glade musikanter

GYLDIG FRAVÆR: – For hos oss er det sånn, at om du har noe annet viktig du må gjøre, da får du umiddelbart permisjon, sier bassist og volkalist Arild. FOTO: Kjetil Høiby

Med et smil fra øre til øre bak trommene, stødig bass og vokal, en showmaker på tangentene og en vokalist med mye stemme og glede, åpnet Merkesteinene Veka 2012.
av Kaja Skatvedt

Merkesteinene har holdt på i til sammen 18 år, og er kanskje aller mest kjent for dokumentarfilmen It´s hard to be a rock’n roller. De er et band bestående av musikere med psykisk utviklingshemming, og deres motto er å tørre å si i fra når andre ikke tør, og å tørre å være den en er og være stolt av det.

Glede og stolthet så ut til å være mottoet til gjengen som entret scenen onsdag kveld.  Tonene fløy og publikum klappet. Om ikke alle toner var helt etter tonearten, så var det i alle fall ingen ting å si på sjarmen. Låtvalget er ikke så enkelt når man anser alle sine sanger som hits, men et godt knippe låter ble utvalgt til konserten.

Bandet var ikke helt fulltallige, men tross frafall kom det mye lyd fra de glade musikantene. Og de frafallende hadde gyldig fravær.

– For hos oss er det sånn, at om du har noe annet viktig du må gjøre, da får du umiddelbart permisjon.  Av og til har jeg viktige ting jeg må gjøre, ja, for av og til har jeg det, og da får jeg fri, forklarte bassist og vokalist Arild.


Har du sett disse sakene?