Vaktene på Rokken har ikke vært klar over at kleskoderegelen ikke gjelder på onsdagskviss, og har nektet studenter inngang uten grunn. Vaktansvarlig innrømmer at det har oppstått en feil.

 

Ønsker du å dra på kviss i treningsbukse kan det være lurt å sjekke hvem som står vakt først. Rokken har ett sett vaktregler, men håndhevingen av disse reglene derimot, viser seg å være forskjellig fra vakt til vakt når det gjelder kleskode.

– Det at det ikke har blitt skrevet tydelige vaktinstrukser har ført til at vi har behandlet folk ulikt sier vakten Frode Menes (21).

Student Sigurd Lein Hernes (19) hadde tenkt seg på kviss, men ble nektet inngang fordi han hadde på seg svart treningsbukse.

– Jeg syntes det er en veldig idiotisk regel. Spesielt når jeg har sett andre inne på Rokken i joggebukse, også fikk jeg ikke lov til å komme inn selv.

 

Hver onsdag arrangerer Rokken kviss som er svært populært blant studentene. Vaktansvarlig sier at man ikke skal trenge å være fint kledd på onsdager.

– Vi pleier å ha kleskode på konserter og større arrangementer som Open Mic. Vi pleier ikke å håndheve kleskode på kviss. Kviss er såpass avslappa, da er det greit å komme kun i joggebukse, forteller vaktansvarlig Kristian Riis.

 

Vaktsjef Kristian Riis
Vaktsjef Kristian Riis

 

Undercover

Peikestokken dro ut for å teste hvordan vaktene håndhevet kleskoden. Vi dro ut to onsdager. Den første gangen møtte vi opp i vanlig grå treningsbukse. Da var beskjeden klar: vi måtte snu i døra grunnet antrekket. En av vaktene som nektet Peikestokken inngang, var Frode Menes. På spørsmål om hvorfor, sier han at han ikke visste annet.

– Jeg hadde ikke fått beskjed om at det ikke var over-all regler. Jeg trodde at kleskoden også gjaldt på kviss.

 

Lik lov for alle

Den andre onsdagen vi dro ut, ble det sendt ut tre forskjellige testpersoner, også for å se om de ble behandlet likt. En var utkledd i onepiece, en i harem-bukse og en i den samme joggebuksen som gjorde at vi ble nektet inngang på kvissen i forrige uke. Denne onsdagen stod en som har jobbet lenge som vakt, Ali Abdi, i døra. Der vi på samme arrangement for nøyaktig en uke siden ble nektet å bli med på kviss, slapp vakten nå inn både onepiece, harem-bukse og treningsbukse.

– Folk vil sikkert mene at noen er strengere enn andre. Men alle vaktene skal følge samme regler som vaktansvarlig gir til vaktene, forteller Abdi.

 

Vakt Ali Abdi
Vakt Ali Abdi

 

Da Peikestokken røper oppdraget og at det forekommer forskjellsbehandling fra vaktene sin side, sier Ali at dette er noe de må ta tak i.

– Dette indikerer at vi vaktene må ta en ny runde for hvordan vi skal arbeide med dette videre. Da det har tydeligvis skjedd en feil.

 

Misforstår

Vakten Menes forteller at det er dårlig kommunikasjon og uklarhet i reglementet, som fører til at de forskjellsbehandler gjestene.

– Jeg tror det er forskjell mellom oss nye vakter, og de som har vært her lenger. De har en helt annen tilnærmelse. Det er lett for oss å misforstå. Det må være vaktsjef eller HA som må informere oss tydeligere, forklarer Menes og legger til at det er kjipt å ta avgjørelsen,

– Det er kjipt for oss som vakter å nekte folk inngang. Det er også dumt for besøkende, sier vakten Frode Menes (21).

 

Tar ansvar

Vaktansvarlig Kristian Riis bekrefter at det har skjedd en feil og vil gjøre grep for at det ikke skjer fremover.

– Det er selvfølgelig synd at dette har skjedd, her har det tydeligvis vært en feil. Dette må jeg ta på min kappe, det er mitt ansvar og ikke vaktene sitt. Når jeg hører om dette nå, så vil vi ta tak i dette å rette opp i den feilen som har skjedd.