Fredag spilte Ravi for et feststemt publikum på Rokken, ti år etter forrige konsert i bygda.

 

Ravi sitter i kafeen på Rokken. Han er veldig rolig, og har fått seg en kaffekopp. Artisten er litt usikker på om han har vært i Volda før, men det har andre i kafeen kontroll på.

– Ja, det har du, skyter en tilskuer inn, og peker opp på veggen bak oss.

Der henger det nemlig en plakat fra VEKA i 2006, og Ravi reiser seg for å ta en titt.

– Å ja, jeg var her med DJ LØV også ja, sier han overrasket.

 

IMG_3059
Ravi er tilbake på Rokken etter ti år.

 

Ni år uten utgivelser

Det er ti år siden Ravi var i Volda sist, og det er omtrent en like lang pause han har hatt fra musikken.

– Jeg spilte egentlig ikke noe på ni år, frem til i fjor. Det første vi gjorde med dette nye bandet var en konsert på Ås. Det var nesten sånn at vi ble skremt for det var en så vanvittig trøkk. Folk sang med på alt, forteller han og smiler fornøyd.

Bandet var så overrasket at det trolig så ut som de hadde falt fra månen da de gikk av scenen. Det samme opplevde de i Sogndal i januar, og han legger ikke skjul på å ha høye forventliger til Volda-publikumet før konserten.

– Det er så morsomt med slike konserter, da føler jeg meg veldig heldig, sier Ravi.

 

Festglade publikummere
Ravi deltok i årets sesong av «Hver gang vi møtes» på TV2. Der lagde han sine egne versjoner av sangene til artister som Eva Weel Skram og Jørn Hoel. Ravi sier han har fått mye skryt etter programmet. En av sangene som utmerket seg var da Ravi skrev en helt ny og personlig tekst til Eva & The Heartmaker-låta «Calling You», kalt «Så kom du». Det var en av låtene Volda-publikumet tydelig kunne teksten på, og der alle i salen sang med.

I forkant av konserten sa Ravi at han planla å spille en eller to «Hver gang vi møtes»-låter, avhengig av hvor festglad Voldagjengen er.
– Den ene er nemlig veldig rolig, og jeg har ikke prøvd den på en slik konsert ved midnatt, sier Ravi.

 

_MG_3149
Ravi har stålkontroll på publikum.

 

Allsangfaktoren var på topp, og det festglade publikummet fikk servert sangene med mest futt i. I tillegg til cover-låter og den nyeste «Du-Du-Du-Du-Du», fikk de høre gode gamle hitter, som «Dødsøt» og «Utadæsjælåplevelse».

 

Stas med kjendis i bygda

I det Ravi og bandet takker for seg og forlater scenen, står publikumet igjen, de roper og synger. Ravi kommer ut på scenen og sier:
­– Jeg vet ikke helt hvordan dere snakker på Sunnmøre, men Seven Nation Army vil si dere vil ha mer da eller?

Publikum jubler, og bandet setter i gang «Ås to i Osjlo». Alle synger med, til og med de internasjonale studentene som ikke har noen anelse om hva Ravi synger.

– Det var veldig gøy å spille på Rokken, det var mye energi i rommet og det var veldig kult, sier en fornøyd Ravi etter konserten.

Køen er lang for å kjøpe t-skjorte, men køen for å ta selfie med artisten er lengre. Det er ingen tvil om at alle er begeistret over å ha Ravi på besøk i bygda.

 

IMG_3380
Allsang-faktoren er høy på Rokken.

 

Flere baller i luften

Ravi slipper en ny singel til påske. Han mener sangen kanskje vil oppfattes som noe i samme duren som «Årner sæ» med Jo Nesbø, som kom ut i høst. Noe mørkere enn det han har laget tidligere.

– Dette er et langt prosjekt som vi har jobbet med i flere år. Singelen skal utgis med en teinspråkvideo også, det er jo veldig gøy, sier han og smiler.

Artisten har mye å gjøre fremover. Han skal spille 70 konserter i år, alt fra rikskonserter og skoleturné, til klubbkonserter.
– Å være tilbake med musikken er kjempe deilig. Det føles ut som jeg er der jeg skal være. For meg er dette som en lang og veldig arbeidsom ferie, for jeg driver jo med det jeg har mest lyst til å gjøre, avslutter Ravi.