Etter 32 år er deLillos fortsatt et hyggelig band å spille i. Karene er nå i femtiårene, men viser ingen tegn til metthet. Sannsynligvis foreligger neste album i 2017.

 

Lydsjekk 19:05.

– Jeg har fått en snapchat fra sønnen min!, utbryter Øystein Paasche.

Han sitter bakerst i lokalet med en kaffekopp på bordet foran seg. På scenen står tre menn. Det er Lars Beckstrøm, Lars Lundevall og Lars Lillo Stenberg. Mørke basstoner treffer hardt i brystet. To gitarer vrenger ut kjente toner. Lars Lillos stemme brer seg ut over den glisne storsalen. Alt høres så kjent ut. For dette er et band som de aller fleste i Norge har minner til. deLillos har man hørt på radioen på bilferie med familien. deLillos har man sett live på russetreff. Bruddstykker av kjente låter kommer som perler på en snor: Fullstendig oppslukt av frykt, Tusen takk, Ingen blir klok av skade, Ved porten der jeg bor. Lyset skal også sjekkes før showet. Grønt, blått, varmt rødt og lilla bytter på å innsvøpe herrene på scenen, som nå har fått besøk av Paasche bak trommene.

 

Saken fortsetter under bildet.

2a
Gutta er fremdeles gode venner etter å ha holdt på i flere tiår.

 

Vågale

– Vi har vært i Volda mange ganger. Vi kom hit jevnlig allerede på 80-tallet. Da spilte vi i kantina ved skolen. Alle konsertene var der før, forklarer Stenberg.

Gutta er ferdige med lydsjekken og sitter i en sofa som student-tv har satt frem, oppå noen paller i Veke-senteret.

– Hva er dere mest fornøyde med å ha fått til som band?

– Det at vi fortsatt får holde på, og at folk kommer og hører på oss, sier Paasche.

– Det har vært mye stas de siste ti årene hvor vi har gjort en del vågale ting. For eksempel så spilte vi absolutt alle låtene våre live i november i fjor. Vi er veldig stolte av at vi fikk det til. Når det gjelder å gjøre sprø ting, er det lite som slår dette, mener Stenberg.

– Øver dere like mye som før? Er det fortsatt like gøy å spille?

– Spesielt i fjor så øvde vi mer enn noensinne. Men nå … vi skulle øve denne uka her, men det glemte vi, sier Stenberg, til humring rundt bordet.

– Jeg øver mer nå om dagen, både alene og sammen med bandet, og synes det er morsommere enn noen gang, sier Paasche.

 

Reaksjoner

Alt smaker ikke av honning i deLillos-universet. Bandet opplevde å få kritikk for teksten i låten Vi ser dere nå, som de framførte på rådhusplassen i Oslo under ettårsmarkeringen for terroraksjonene 22. juli.

– Det rare var at den teksten sto på trykk året før i et minnebilag i Dagbladet uten at det kom noen reaksjoner da. Heldigvis fikk vi flere hyggelige tilbakemeldinger også, til og med fra foreldre til ofre. Det var litt hardt å få sure meldinger, også fra mennesker vi kjente godt. Men jeg ser i etterkant at den låten sto ut som en litt rar ting i den settingen, reflekterer Stenberg.

 

Saken fortsetter under bildet.

_C1A7905
Vokalist Lars Lillo Stenberg loser publikum gjennom kvelden.

 

Oppussing

Karene har nok å henge fingrene i når de ikke spiller inn album eller er på turné. Øystein Paasche jobber som massør. Beckstrøm sysler med en rekke andre bandprosjekter. I tillegg har han og kona hatt over hundre forestillinger med et rim- og regleshow for barn. Lundevall er i stor grad hjemmeværende husfar, men har også sine musikalske sideprosjekter. Lars Lillo har drevet en del med oppussing i det siste.

– Jeg begynner å se på meg selv som ikke så klønete med sånne praktiske ting lenger. Jeg har snekret en benk. Fra bunnen av! Det vil si, jeg går jo på Maxbo for å få materialene da, sier Stenberg og smiler.

 

Nytt album?

Lars Lillo Stenberg forteller at de ikke har noe hastverk med å få ut noe nytt materiale.

– Vi har vært fornøyde med å ta det med ro denne gangen, ikke snakket så mye om det med hverandre. Om det ikke oppstår en litt utenom det vanlige trang til å sette i gang ganske raskt, så … Jeg ser for meg at det kommer et nytt album i 2017. Men plutselig kan man jo få et innfall.