Vekerevyen «Helt krise» imponerer

På premieren av vekerevyen ble stemningen kritisk. Kritisk morsom.   Foto: Ole Andreas Vekve Vi ankommer den røde løper med høye forventninger. Inne venter Voldas elite på å få det første glimtet av årets vekerevy «helt krise». Champagnen og samtalene flyter fritt, idet vi beveger oss mellom flotte dressjakker og kjoler. Stemningen er feststemt, og det er ikke til å legge skjul på at alle gleder seg over kveldens event. Dørene åpnes, og med ett konkurrerer dressjakke mot kjole for å få den beste plassen. Revyen åpner med en real pangstart, og med en god kulturell blanding serverer de oss velskrevne tekster, musikk, sang og dans. Vi får deriblant møte alt fra en moderne Charlie Chaplin til Gangnamstyle på ordførerens kontor. Sceneskiftene akkompagneres av et liveband som setter oss i beat for beat-stemning. Et bredt spekter av det musikalske finner vi også på scenen i morsomme parodier og sanginnslag, hvor alt fra Admiral P til Sissel Kjyrkjebøs salige toner er representert. Til tross for at salen ikke er fullsatt, fyller latteren de ledige setene. Årets innslag bærer preg av humor på lokalt nivå – på Voldavis. Hovedtema er derimot oljemangel, som viser seg i varierte situasjoner, og vi får se hvordan de lokale styremaktene tar stilling til dette. Ordførerens tunnelsyn fører til en vill jakt på olja. Energien som etterhvert oppsto var et resultat av godt samspill mellom scene og sal, hvor publikum bidro for fullt. Høystemt applaudering og hoiing ga skuespillerne støtte, og ballen ble kastet mellom scene og sal. Dette er en godtepose for både store og små, hvor du selv plukker dine favoritter. Nøkkel-setninger som kan trigge nysgjerrigheten: - «La olja sprute!» - «La oss se når lesbe-effekten setter virkelig inn.»
Band

Aksel Sandvid, vokalist i bandet.

Bandet står til enhver tid klar til disposisjon, og er tilstede under hele revyen. De drar frem den ene slageren etter den andre, til publikums store glede. De har timingen på plass, og en fin flyt i musikken. Tonen er mer enn god, og rytmen skaper en atmosfære uten like.

Enkelte innslag bærer preg av overtygde karakterer, noe som til tider reflekteres i publikums respons. Ellers er det høy kvalitet på arrangementene hvor både scenografi, koreografi og musikalitet er vektlagt for å behage både øyne og ører. Her er det ingen tvil om at regissøren Knut Arne K. Oseid og regiassistent Maria Knoph Vigsnæs har lagt inn mange timers arbeid, og resultatet er blendene.

  Like brått som det hele starter, avslutter ensemblet med et sangnummer som får salen til å kaste seg med i euforisk rytme. Det er ikke til å legge skjul på at også vi har latt oss rive med, her vi står og tramper takten til en ellers så kjent hit, nå fremført med revytekst. Til stående applaus får skuespillere, musikere og andre delaktige sin hyllest, og de får utdelt premiere-roser. Alt i alt er dette en velkomponert revy, som imponerer stort! Jubelrop høres fra kafeen, idet vi sniker oss ut døra og lar festen fortsette...
Band

Terningkast 5.

«Har sett en del, og dette var desidert en av de bedre.» - ass. direktør i SfS «Veldig dagsaktuelt! Lokalt og nært!» - tidligere BI-student «Helt topp! Bra lyd, masse musikk og gode skuespillere.» - dramastudent «Humoren er mye mer folkelig enn før.» - Tekstforfatter «Jeg slo meg på låret og grynta!» - journaliststudent «Ekstra morsomt når du kjenner de som spiller.» - MID-student «Folk lo av vitsene mine. Jippi! Deilig med respons» - Skuespiller «Morsomt å jobbe med folk som er så utrolige dyktige på hver sin måte.» - Regissør

      [Galleries 3 not found]  

Sted: Rokken studenthus
Dato: 14/2 Kl. 20:00
Varighet: 2t (inkl. pause på 20min.)

Kommende forestillinger:
16/2 Kl. 19:00
17/2 Kl. 19:00
18/2 Kl. 18:00


Har du sett disse sakene?