To rappere, mange sider

– Alt avhenger egentlig om publikum liker det eller ei. Dersom folk viser glede og engasjerer seg blir det kjekt å opptre uansett.

Karpe Diem-konserten på Rokken sist lørdag var utsolgt flere dager i forkant. Mange ønsket å få med seg rapduoens mest følelsesladde album hittil. Foto: Simen Øwre Krubbfelt – Albumet handler om hemninger. Det som er hardest når det er hardt, og mykest når det er mykt, sier Magdi Omar Abdelmaguid. Albumet «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden» ble sluppet 21. september i høst. – Barn holder ikke tilbake når de lover og mener noe, og det er i grunnen der vi har hentet tittelen vår fra. Det er noe et barn ville sagt, fortsetter rapperen. Mor og far i døden Karpe Diem skriver på nettstedet sitt at de aldri før har vært så følelsesladde som det de er på sitt nyeste album. Rapduoens musikalske utvikling har endret seg i takt med livene deres. – Man tar ett steg videre, eller fem. Mye skjer, og man har mer å skrive om jo eldre man blir. Sjangermessig har dere falt inn under hiphop-sjargongen. Hva er det egentlig som gjør denne musikksjangeren så tiltalende? – Jeg tror det handler om hvor mye man kan si i en låt. Jeg liker også konseptet med at den samme personen som skriver teksten også skal fremføre den. Hvor forskjellig man kan fremstå i ulike låter, er også noe Magdi ser på som en fordel. – Man kan vise så mange sider av seg selv – som andre sjangre ikke tillater på samme måte. Man kan ha masse selvtillit på en låt, mens man i neste låt kan være sårbar, slik vi jo alle ofte er.

– Rart å høre på oss selv Sist duoen var i Volda, synes de det var en fantastisk opplevelse. Magdi forteller at de i tillegg til å spille konsert tok seg tid til en fjelltur.

– Hva heter den turen hvor det tar fire timer opp, og fire timer ned? Det var i alle fall sykt fint, ler rapperen. Hva fjellet het, har ikke Magdi oversikt over.

Blir dere aldri lei av de låtene dere spiller?

– Alt avhenger egentlig om publikum liker det eller ei. Dersom folk viser glede og engasjerer seg blir det kjekt å opptre uansett. Duoen hører på mye ulik musikk privat. Av og til kan Magdi høre på noe helt annet en rap. For eksempel Neil Young. – Alt avhenger av humøret. Av og til, hvis jeg skal sjekke ut noe spesielt, så kan jeg finne på å høre på oss selv. For å se hva jeg tenkte som syttenåring. Ellers er det litt rart å høre på oss selv siden vi bruker så mye tid på det ellers når vi er for eksempel er på turné, mikser eller spiller inn låter. Tatoverte fans Magdi forteller at de har opplevd en del rare hendelser med fans. Spesielt har de som tatoverer ulike Karpe Diem-referanser på kroppen skilt seg ut. – Vi har sett både gutter og jenter med tatoveringer av ulike varianter. I tillegg synes vi det er veldig kult med folk som har vært på over 70 av konsertene våre. Vi setter stor pris på de som følger oss tett. Hvorfor de bestemte seg for å bandnavnet Karpe Diem, er vanskelig å svare på. – Vi var femten år. Man tenker mye rart når man er så ung. Man kan ikke bare bytte bandnavn. Vi har mange gode minner knyttet til navnet, avslutter Magdi i en munter tone.

Har du sett disse sakene?