Kampanje mot alkohollangere

Vinmonopolet har startet en kampanje for å stoppe salg av alkohol til mindreårige. «Å kjøpe alkohol til mindreårige venner er å lange», heter det i kampanjen.

Foto: Marianne Kristiansen

– Langing av alkohol er et stort problem. Ikke bare her i Volda, men på landsbasis, sier daglig leder Lisbet Overå ved Vinmonopolet i Volda.

Kampanjen: - Å kjøpe alkohol til mindreårige venner er å lange. Foto: Marianne Kristiansen

Kampanjen, som varer ut juni måned, skal appelere til folk over 20 år, og ble sparket i gang med utdeling av flyers og plakater i butikkene.

– Den skal få folk til å forstå risikoen og at det faktisk er ulovlig. Dette kan forfølge deg resten av livet, sier Overå.

Å bli tatt kan føre til bøter på flere tusen kroner, fengsel i opptil seks måneder og/eller prikk på rullebladet. Noen studium krever plettflitt rulleblad og man kan bli nektet innreise inn i USA.

– Dette kan være et stort problem her i Volda med tanke på festivaler som VEKA, X2 og Dokfilm. Vi prøver å stoppe den langingen vi ser, men det er problematisk ettersom mye skjer i det skjulte, sier Overå.

Sjef: Daglig leder Lisbet Overå ved Vinmonopolet i Volda. Foto: Marianne Kristiansen

Hun refererer også til forskning som viser at alkohol foreldre kjøper til barna sine ofte kommer i tillegg til det de allerede har skaffet.


Har du sett disse sakene?