Hovedstadsdominans

Fokus: Tidligere NM-vinner Eskil Lindholm (t.h.) og Jørgen Tønsberg spiller begge på Oslo-laget Fokus, som er seedet som det beste laget i turneringen. Foto: Vidar Kjøde

 

I lagkonkurransen i NM måtte Volda og Ørsta bordtennisklubb gi tapt for Oslo-laget Fokus. – Norsk bordtennis blir mer og mer dominert av Oslo-lagene, sier leder Tor Hallaråker i Volda og Ørsta BTK.

Volda og Ørsta bordtennisklubb spiller i helga NM for junior og eldre junior på hjemmebane. I lagkonkurransens første runde trakk de 3. laget til Fokus, en klubb fra Manglerud i Oslo. - Trekningen kunne vært verre, og vi hadde muligheten til å avansere, ettersom det var 3. laget deres, men det ble en tøff første kamp, sier trener Reinis Burgis i Volda og Ørsta BTK. Lagkonkurransen spilles i en serie på best av fem kamper, hvor spillerne på hvert av lagene rullerer på å spille. Etter de to første kampene lå Volda og Ørsta BTK under med 0-2, og var avhengige av å vinne resten av kampene for å gå videre. Svein Aarseth, som fylte 14 år denne fredagen, vant sin kamp og reduserte til 1-2 for Volda og Ørsta BTK. - Jeg spilte så godt jeg kunne, og klarte å holde konsentrasjonen oppe. For min del gikk det bra, Men det holdt jo ikke, sier Svein. For laget tapte nemlig den neste kampen, og sluttresultatet ble 3-1 til Fokus. - Vi spilte relativt jevnt og hadde god sjans til å vinne, men vi måtte til slutt gi tapt. Jeg synes vi kjempet godt, men mistet litt kvalitet på viktige baller, sier trener Reinis Burgis.

Tøff motstand: Jonas Myklebust og de andre på Volda og Ørsta BTK måtte gi tapt for hovedstadslaget Fokus. Foto: Trygve Norum-Lunås

Oslo-dominans Volda og Ørsta BTK er imidlertid ikke de eneste som har måttet se seg slått av et lag fra hovedstaden. At lagene fra Oslo dominerer sporten er en økende trend, sier leder Tor Hallaråker i Volda og Ørsta BTK. - Tidligere var det en sterk vestlandsdominans i norsk bordtennis, men dette har endret seg de siste årene, og nå det lag fra Oslo som dominerer, sier han. Noe av bakgrunnen kan forklares med mer sentralisering, mener Hallaråker. - I tillegg til at forbundskontoret ligger i Oslo, tiltrekker hovedstaden seg mange tidligere landslagstrenere og har bedre treningssentre, sier han. - Det er lagt mye bedre til rette for å bli god i Oslo. Alt fra fasiliteter til treningstilbud er det mer av i hovedstaden, sier Hallaråker. Han påpeker også viktigheten av å ha gode og varierte motstandere å spille mot, noe som kan være vanskelig å finne dersom man bor i utkanten. - I Oslo er det veldig mange lag, mens vi i Volda og Ørsta bordtennisklubb ikke har så mange å spille mot. Vi må kanskje reise med buss i åtte timer for å få god kamptrening, sier klubblederen. Hallaråker håper imidlertid å bidra med å snu trenden, men å utvikle toppspillere er ikke så lett gjort som sagt. - Vi har flere trenere som spiller mye én mot én med spillerne, og vi ser hele tiden etter gode ressurspersoner som kan bidra, men det krever både tid og ressurser, sier Hallaråker.

Har du sett disse sakene?