Fullt kjør i Voldahallen

Kjør: I helgen spilles det bordtennis dagen lang på de 15 bordene som er satt opp i Voldahallen. Foto: Trygve Norum-Lunås

Over hundre spillere og like mange involverte er i helgen samlet til bordtennis-NM i Voldahallen. – Jeg har følt meg som en kaospilot, sier arrangør og leder av Volda og Ørsta BTK, Tor Hallaråker.
I dag gikk startskuddet for NM i bordtennis for junior og eldre junior i Voldahallen. Tilsammen er over hundre deltakere fra hele landet på plass i Volda, i tillegg til rundt hundre involverte i støtteapparater og personalet. Volda og Ørsta bordtennisklubb er ansvarlige for gjennomførelsen av arrangementet, og for lederen av klubben Tor Hallaråker har det vært mye å gjøre i forkant. - De siste tre dagene har vært veldig slitsomme. Det har vært full kok hele tiden, og jeg har følt meg som en kaospilot, sier Hallaråker, men legger til at det er godt å ha kommet i gang. - Nå som turneringen har startet, er det verste over, og vi kan slappe litt mer av. Vi har allerede fått mange gode tilbakemeldinger, og jeg ser frem til en storartet helg, sier han. Av de om lag 60 tilskuerne, er de fleste enten spillere, lagledere eller foreldre. På fredag formiddag er publikumsoppslutningen laber, men Hallaråker tror det vil komme flere etterhvert som turneringen tar seg opp. - I de innledende rundene er kanskje ikke publikumsinteressen så stor, i tillegg til at det er arbeidsdag. Det vil nok komme betraktelig flere på lørdag, som også vil være den mest aktive dagen spillemessig, sier han. Dommere fra Latvia Volda og Ørsta BTK regner med å gå i null økonomisk, men det har dukket opp uforutsette kostnader, og er avhengig av støtte fra kommunen for å få et balansert budsjett. - Vi har blant annet måtte gå til innkjøp av nye bord, og kostnadene for materiell har kommet opp i 50.000 kroner, noe vi ikke hadde regnet med, sier Hallaråker. I et norgesmesterskap skal alt være ordentlig, og ikke minst må man ha kvalifiserte dommere. Dette har arrangørene løst ved å leie inn utenlandske dommere. - Tilsammen har vi leid inn tolv dommere, seks av dem fra Latvia. Jeg mener vi burde hatt dobbelt så mange, men dommerkostnadene er store. De skal ha dekket både reise, kost og opphold, sier Hallaråker.

Dommer: Ina Jozepsone fra Latvia lever av å dømme bordtennis, og er en av de innleide dommerne fra utlandet. Foto: Trygve Norum-Lunås

- For unge til å hevde oss I tillegg til å stå som arrangør for turneringen, har Volda og Ørsta BTK mange spillere som deltar, men Hallaråker påpeker at aldersforskjellene er store. - Dette er jo i utgangspunktet en turnering for spillere mellom 17 og 21 år, mens våre spillere er 13-14, og det blir vanskelig for dem å hevde seg her, mener Hallaråker.

Har du sett disse sakene?