Fra Voldastudent til Idolfinalist

  Den 23 år gamle musikkstudenten fra Måløy ble sist onsdag stemt videre til finalen i Idol. – Det er helt uvirkelig, jeg klarer ikke å forstå hva som egentlig har skjedd, sier Jørn Trollebø Kvalheim. Kvalheim går siste året på en bachelorgrad i musikk ved Høgskulen, men det spørs om han blir å se mer i Volda før jul. Etter flere elimineringsrunder i Idol på TV2 har han endelig klart å komme seg til finalerundene i tv-programmet. Skal vi tro på all skryt han har fått, virker det som om han kommer til å være med en god stund fremover. Kurt Nilsen som idol – Jeg meldte meg på Idol en time før fristen gikk ut. Jeg var veldig i tvil, forteller Kvalheim. Han forteller at det var mange som sa han burde melde seg på.  
– Fra den gangen du kom inn i audition-rommet, har du gjort det knakende bra. Du fortsetter. I kveld gjør du det bra. Du spiller selv og har så fet stemme. Jeg håper virkelig du går videre.  
– Det kunne jo føre meg et steg nærmere drømmen om å kunne leve av musikk. Jørn var siste finalist ut forrige onsdag og imponerte både dommere og seere med sangen ”Where Do My Bluebird Fly” av den svenske artisten The Tallest Man On Earth. – Fra den gangen du kom inn i audition-rommet, har du gjort det knakende bra. Du fortsetter. I kveld gjør du det bra. Du spiller selv og har så fet stemme. Jeg håper virkelig du går videre, sa Kurt Nilsen da Jørn var ferdig med å synge onsdag kveld. Sangfuglen fra Måløy har lenge sett opp til Kurt Nilsen og sier selv at en av hovedgrunnene til at han meldte seg på Idol, var at han ønsket konstruktive tilbakemeldinger fra noen så flink og profesjonell som Nilsen. Helt uvirkelig Han forteller at han ikke hadde forestilt seg at han skulle komme så langt da han meldte seg på, og at en finaleplass føltes langt unna. – Første mål var å få tilbakemeldinger fra dommerne slik at jeg kunne jobbe videre med det jeg kan bli bedre på. Jeg trodde jeg kom til å ryke ut ganske raskt, smiler Jørn.  
– Jeg skjønte ikke hva som skjedde. Det er helt sinnsykt. Jeg tenkte: Sa han egentlig navnet mitt nå? Hva er det som skjer?  
Sist onsdag var det åtte semifinalister som konkurrerte om å komme videre til topp ti og finalen i Idol. Da alle hadde sunget ferdig ble de fire som hadde fått flest stemmer ropt opp. Kort tid etter ble det kunngjort hvem som var de to finalistene. Jørn forteller om da han ble ropt opp som en av de fire beste, og at det var helt utrolig. – Jeg skjønte ikke hva som skjedde. Det er helt sinnsykt. Jeg tenkte: Sa han egentlig navnet mitt nå? Hva er det som skjer?, forklarer Kvalheim. Fra 0 til 100 Helt siden første audition ble vist på TV2 har Jørn fått mye oppmerksomhet på sosiale medier. Han har fått meldinger på Facebook fra både kjente og ukjente. Pågangen er stor, men Jørn forteller at han synes det bare er koselig.  
– Det er bare gøy, men man går jo fra 0-100, og det er en veldig spesiell opplevelse.  
– Det er jo ikke bra å få så mye skryt, ler Jørn og forteller videre: – Det er helt uvirkelig og veldig rart. Men jeg synes at det er utrolig hyggelig, helt overveldende. Jeg prøver å svare på alle tilbakemeldingene, men det tar tid. Kvalheim forklarer at han er opptatt av å ha beina godt plantet på jorda, men at han nyter oppmerksomheten så lenge den varer. – Det er bare gøy, men man går jo fra 0-100, og det er en veldig spesiell opplevelse. Tilbake til Volda? Musikkstudenten har bodd i Volda i de siste to årene og har planer om å fullføre bachelorgraden i musikk nå til sommeren. – Jeg skal nok få fullført bachelorgraden uansett hva som skjer. Når og hvordan kommer litt an på hvordan det går fremover, men vi har en god dialog med skolen og jeg får mye støtte derfra, så det er jeg veldig fornøyd med, forteller Kvalheim. Første finalerunde på fredag – På fredag er tema at vi skal synge en sang som beskriver oss selv som personer. Jeg skal synge ”Brother” av Matt Corby, forteller Jørn. Den siste uka har Jørn jobbet med å finne den riktige sinnsstemningen til sangen og hvordan han skal formidle den. Nå er det bare å øve og øve slik at det blir best mulig resultat på fredag. Første finalerunde i Idol sendes på TV2, i morgen kl. 20.00.

Har du sett disse sakene?