Konsertanmeldelse: – Det er jo litt dritt

alternate

– Hun skal ha det, hon der Gabrielle, hun får respons, medgir vår anmelder. Foto: Gina Korslund

Vi i Peikestokken-redaksjonen vil presisere at vi behandler anmeldelser som en subjektiv sjanger som like mye skal åpne for diskusjon som de skal finne en allmengyldig sannhet. Det er ingen ting vi setter mer pris på enn engasjerte tilbakemeldinger!
For kvinnelige bergensere: karakter seks. For kvinnelige ikke-bergensere: midt på treet. For ikke-kvinnelige ikke-bergensere: med mindre dere går ut for å dra nytte av kvinner som lett lar seg rive med, hold dere hjemme. Foto: Gina Korslund
Hva mer trenger jeg egentlig skrive?
Det begynner med rundt hundre, for det meste kvinnelige tilhørere. En liten gruppe, episenteret, står for responsen, for energien. Det forplanter seg for hver sang, episenteret vokser, og hopen i helhet vokser. De reagerer på Gabrielle. De responderer. De danser når hun sier “dans”, synger når hun synger. Hun skal ha det, hon der Gabrielle, hun får respons. Slik fortsetter det konserten gjennom. Hun er vel flink, antar jeg. Det ser i alle fall ut som publikum synes hun er flink. Musikken fenger, så mye må jeg gi henne. Folk trives. Men. Et stort men. Det er jo litt dritt. Kan vi ikke alle bare ærlige med oss selv og innrømme at det er litt dritt? Det er fengende, det er underholdning, men det er også Paradise Hotel. Jeg mener, hun har tatovering, naglearmbånd og tidvis capsen bak-frem. Hun er farlig. Jenter med tatovering, nagler og tidvis capsen bak-frem betyr fare. Det vet alle. Slike folk har attitude, de vil velte samfunnet, de er punks. Men Gabrielle vil bare at en gutt skal ringe henne. Kjære deg, ha capsen rett vei og legg igjen naglene hjemme. For alles skyld, vær så snill. Hardcore Gabrielle-fans er bergenspatrioter. Slik er det bare. For kvinnelige bergensere: karakter seks. For kvinnelige ikke-bergensere: midt på treet. For ikke-kvinnelige ikke-bergensere: med mindre dere går ut for å dra nytte av kvinner som lett lar seg rive med, hold dere hjemme. Var du på Gabrielle-konserten? Vi vil gjerne høre dine kommentarer i feltet rett under!

Har du sett disse sakene?