Når du nå holder i denne utgaven av Peikestokken, holder du i en avis med en 50 år lang historie. Avisen som ble startet opp i 1966 har siden den gang utviklet seg veldig. Den mest synlige endringen er så klart utseende og formatet. Peikestokken har gått i fra å være trykket på vanlig avispapir, til magasinformat med papirsider, til dagens utgave i glanset papir. Men den største endringen er nok uansett skjedd i innholdet til studentavisen. Her er et lite innblikk i hva som stod i avisa i 1996.

 

1. SAMMENSLÅING AV HØYSKOLER, 96-EDITION

Det er ikke bare nå for tiden at sammenslåing av høyskoler er et tema. I denne utgaven av Peikestokken var det problemer med sammenslåingen av Distriktshøgskulen i Møre og Romsdal og Lærarhøgskulen i Volda. Redaktøren er svært kritisk til det han kaller administrativt rot.

 

Skjermbilde 2016-05-08 kl. 13.10.09

 

2. KROA VAR FØR ROKKEN

Kroa var forløperen til Studenthuset Rokken og trakk mange studenter. Slik er det en annerledes kveld på Kroa blir omtalt. «Hva er det egentlig som skjer her nede, som vi andre ikke ønsker eller våger å ta del i? Bortsett fra at det er andakt eller forkynning, og at forsamlingen deler den kristne tro, er ikke forskjellen så stor. Det sosiale samvær virker like viktig. Og ingen skal fortelle meg at folk kjedet seg».

 

Skjermbilde 2016-05-08 kl. 13.09.54

 

3. INTET SEXPARADIS

Det virker som at nesten ingen saker var for store for Peikestokken, men nesten ingen for små heller. For hva er vel mer viktig i en utenriksspalte enn at radiostudent Anne har vært på karneval i Rio? Den verdensvante studenten kan blant annet fortelle oss at det ikke er så stort sexpress på karneval som folk tror.

 

«Mange forbinder karnevalet i Rio med korte glimt av lettkledde damer i heftig dans. Slike bilder får kanskje mange til å trekke assossiasjoner til karnevalet som et sexparadis.– Selvfølgelig er de lettkledde, det er jo 40 varmegrader der nede… Og selv om folkene (særlig menn) er ganske nærgående, og ofte søker kroppskontakt, opplevde Nina aldri noe sexpress. Jeg tror dette med kroppskontakt bare er en del av kulturen deres».

 

4. ÅTTITALLS-PARTY

I Peikestokken nå til dags kan man ofte se anmeldelser av forskjellige produkter og musikk. I marsutgaven i 1996 anmelder journalist Audun Larsen et åttitalls-party, og han var ikke særlig begeistret.

 

«Jeg var på åttitalls-partyet som ble arrangert på Kroa for noen dager siden. Den var i grunnen ikke så festlig – bortsett fra musikken var det ikke så veldig åttitalls heller. Men det ga meg i alle fall visse assosiasjoner».

 

5. VÅRSLEPP PÅ PORSE

Det er tydelig at Porse nok var noe annet før enn det er i dag. I denne annonsen ser vi hvilke artister studentene kunne glede seg til våren 1996.

 

Skjermbilde 2016-05-08 kl. 13.10.28

 

6. NYHETSMELDINGER FRA HELE LANDET

Nittitallet markerte begynnelsen på internett og de digitale hjelpemidlene vi har i dag. Det var imidlertid tydelig at nyheter ikke spredde seg like raskt som nå. I spalten ”landet rundt” kunne studentene få med seg studentnyheter fra hele Norge.

 

Skjermbilde 2016-05-08 kl. 13.10.40