Har du opplevd å sitte på lesesalen med en sjenerende murring i mageregionen? Da kan det være lett å gå seg vill blant tilbudene av mellommåltider i butikken eller kantina. Vi har testet noen av de ulike fristelsene som finnes i meieriavdelingen. Testpanelet består av Thea Skyvulstad, Øyunn Wold og Dagfinn Graneng.

 

 

GRESK YOGHURT SITRON – SYNNØVE

Str: 150 g

Næringsinnhold per 100g:

Fett: 0,9g

Sukkerarter: 13g

Protein: 5g

Pris: 16,40 kr

 

Smak: Frisk og naturlig sitronsmak, assosiasjoner til ostekake.

Konsistens: Denne både ser ut og føles som rømmegrøt på tungen.

Vurdering: Denne har høyest sukkerinnhold, men prøver heller ikke utgi seg for å være helsekost. En god ”dessertyoghurt”, med mild og rund smak. Den scorer dermed ikke så bra på denne testen da den ville sendt blodsukkeret ditt på tivoli. Minner om bløt ostekake og det er jo godt.

Karakter: 4

 

 

SKYR & COTTAGE CHEESE MANGO OG PASJONSFRUKT

– Q-MEIERIENE

Str: 175g

Næringsinnhold per 100g:

Fett: 0,3g

Sukkerarter: 9g

Protein: 10g

Pris: 20,90 kr

 

Smak: God, frisk og mild smak av mango og pasjonsfrukt. Ikke overdrevet.

Konsistens: Føles litt rar i munnen, original miks av yoghurt og cottage cheese, både glatt og klumpete. Med fruktbiter.

Vurdering: Dagfinns favoritt. Øyunn syns konsistensen minnet litt om yoghurt utgått på dato, og greide ikke slutte å tenke på melk man heller ut i vasken noen uker etter utgangsdato. Nå skal det sies at hun sliter litt med klumpete konsistens. Smaken er god og frisk og det er en del proteiner i denne. Definitiv en hit hvis du er glad i cottage cheese.

Karakter: 4

 

 

GO MORGEN ZERO BLÅBÆR OG TRANEBÆR YOGHURT – TINE

Str: 190g

Næringsinnhold per 100g:

Fett: 4,3g

Sukkerarter: 4,7g

Protein: 4,6g

Pris: 12,90 kr

 

Smak: Veldig søt, smaken minner om blått godteri. Syntetisk smak. Hvor er tranebærne?

Konsistens: Tyntflytende og glatt. Litt tyggemotstand med tilsynelatende tilfeldige forekomster av bær (vi valgte å ikke bruke müslien som fulgte med).

Vurdering: Dette var en skuffelse, en smaksopplevelse av typen ZERO. Yoghurten smaker altfor søtt og uekte, til tross for at det er null tilsatt sukker. Men pris og konsistens trekker helhetsvurdering opp.

Karakter: 3

 

 

14 COTTAGE CHEESE JORDBÆR OG GRANATEPLE – TINE

Str: 130g

Næringsinnhold per 100g:

Fett: 1,6g

Sukkerarter: 6,7g

Protein: 10g Pris: 15,60 kr

Smak: Må bruke tilhørende saus. Delte meninger om smaken, Dagfinn mener den smakte syntetisk jordbærdrops, men jentene er litt mer positive til den milde jordbærsmaken. Men den smaker definitivt ikke granateple.

Konsistens: Utpreget cottage cheese-konsistens, jordbærsuppe med ujevne osteklumper, ikke veldig tiltalende.

Vurdering: – Er det noen som har spydd oppi her eller? sier Thea og rynker på nesa. Selv cottage cheese-kongen Dagfinn synes dette var en gedigen nedtur og det ble med én teskje hver. Tross høyt proteininnhold og grei pris kom denne dårligst ut i testen.

Karakter: 2

 

 

SKYR MED JORDBÆR OG LIME – Q-MEIERIENE

Str: 160g

Næringsinnhold per 100g:

Fett: 0,2g

Sukkerarter: 4g

Protein: 10g

Pris: 17,60 kr

 

Smak: Thea og Dagfinn synes denne smakte fantastisk godt og friskt og at smakene kom tydelig frem, Øyunn klarte ikke forstå hva den egentlig prøvde å være.

Konsistens: Relativt myk og jevn konsistens, men man blir litt tørr i munnen. Fast i fisken.

Vurdering: – Dette var en skikkelig skuffelse, tørr og rar, må jo drikke vann for åfå skylt den ned, sier Øyunn og trekker seg skuffet ut av vurderingen. De andre er uenige, og liker denne godt. Dette er faktisk Theas favoritt. Ikke bare har den lite sukker og fett, og mye proteiner, som gjør den til perfekt hjerneføde, den smaker også friskt og godt av både jordbær og lime.

Karakter: 5

 

 

FRISK KVARG MED BRINGEBÆR – ELDORDO

Str. 150g

Næringsinnhold per 100g:

Fett: 1,6g

Sukkerarter: 9g

Protein: 9,4g

Pris: 11,90 kr

 

Smak: Melkete bringebærsmak. Enkel, deilig og mild.

Konsistens: Fløyelsmyk, ingen klumper, dette liker Øyunn. Man får lyst til å bruke den som ansiktskrem!

Vurdering: Testens soleklare vinner. Øyunns favoritt. Bringebærsmaken fyller munnen og hvis man lukker øynene kjenner man varmen fra de første solstrålene en tidlig dag i mai. Den er helt klart det rimeligste alternativet, og næringsinnholdet er det ingenting å si på. Løp og kjøp! Den vil garantert lyse opp dagen din i høstmørke.

Karakter: 6