Sindre Burås Sylte (19) har deltatt i «Rotevatnet Rundt» 40 ganger. Det gikk ikke upåaktet hen da medaljene skulle deles ut etter løpet.

 

– Det var vanvittig tungt, og jeg vurderte å bryte midt i løpet, men jeg kranglet meg videre og klarte å fullføre. Noe annet ville vært en katastrofe.

 

Sylte stirrer ned i bakken. Han har akkurat passert mållinjen, og er andpusten. 19-åringen brukte 28 minutter på den seks kilometer lange løypen rundt Rotevatnet i Volda. Han var ikke i nærheten av å vinne dagens løp, men var likevel en av de få som ble premiert da alle deltagerne var kommet i mål.

 

– Jeg har aldri vært i så dårlig form som jeg er nå, så det var utfordrende. Likevel måtte jeg nesten fullføre siden dette var mitt førtiende løp. Jeg hadde håpet på et litt bedre resultat, men er fornøyd med at jeg fullførte.

 

Fra langrenn til løping

Tidligere viet han det meste av fritiden sin til langrennssporten, men den interessen ble gradvis erstattet av det blomstrende engasje – mentet innen konkurranseløping.

 

– En stund kombinerte jeg de to interessene, men etter hvert begynte jeg å satse mer på løpingen. Etter jeg begynte på videregående har det gått litt nedover resultatmessig, men jeg skal forsøke å trene meg opp igjen på samme nivå som jeg var på.

 

«Rotevatnet Rundt» ble arrangert for 43. gang den 26. september, og veteranen Erik Høyvik stakk av med seieren. Han fullførte løypen på 23 minutter, men mottok ikke premie etter løpet. Det har arrangør Jan Sylte en god forklaring på.

 

– Vi premierer først og fremst deltagelse, ikke enkeltprestasjoner. De som har deltatt mange ganger fortjener å bli belønnet for det, sier han.

 

Arrangeres hver måned

Selv om det kun var åtte deltagere som møtte opp, er arrangøren fornøyd med hvordan dagen utspilte seg. Han er ekstra imponert over resultatlisten.

 

– Jeg er imponert over de solide resultatene. Hele tre løpere fullførte løpet på under 24 minutter. Det er imponerende med tanke på det dårlige føret vi hadde i dag. Når det gjelder oppmøtet, så var ikke det like imponerende med tanke på at det vanligvis er rundt 20 deltagere som stiller. Det dårlige været og konkurrerende arrangementer må nok ta sin del av skylden for det, sier han.

 

Sylte ser på de gjenværende deltagerne som har tatt seg tid til en fotoseanse i etterkant av løpet. De poserer velvillig for fotografen.

 

– Jeg løper ikke selv, men synes at det er viktig at vi har dette tilbudet i Volda. Det var flere år «Rotevatnet Rundt» ikke ble arrangert, men for noen år siden var det noen studenter som startet det opp igjen. Da de var ferdige med studiene tok vi over, slik at det fikk bestå. Løpet arrangeres en gang i måneden hele året, sier han.

 

Relanseringen skjedde i 2012 da studentene Henrik Angermund og Mathias Lillestøl bestemte seg for å gi nytt liv til det tradisjonsrike løpet. De grunnla den frivillige organisasjonen Volda i Vinden, som nå er arrangør for «Rotevatnet Rundt».