Nettbuss velger nye veier for å fylle opp bussene som går fra Volda. Nå satser de på dobbeltdekkere med bedre komfort som kjører Ulsteinvik-Oslo både formiddag og kveld.

 

I januar rullet to nye etasjebusser oppover mot Volda. Den gamle bussen som før bare kjørte nattruter, blir nå erstattet med to splitter nye dobbeltdekker-busser, som skal gå kveld og formiddag. Inne i selve bussen er det 64 plasser hvor 23 av dem er komfortplasser. Markedssjef i Nettbuss Travel, Svein Arne Vik håper på suksess.

 

– Dette er et ganske nytt tilbud som vi prøver ut. Vi har tidligere prøvd ut komfortbusser på strekningen Stavanger – Bergen, men der møtte vi hard konkurranse med andre aktører. På ruten Ulsteinvik – Oslo, er vi alene. Det er heller ikke alle som ønsker å ta fly, og da er vi et godt alternativ.

 

En annen del av det nye tilbudet er at når nattbussen ankommer Oslo om morgenen, kjører den videre, tur-retur Kristiansand. Dette vil gjøre det lettere for passasjerer som skal enda lenger sør enn Oslo. I de nye dobbeltdekkerbussene er 23 seter gjort til en egen komfortavdeling. Her kan man oppgradere til et større og mer komfortabelt sete. Det er også gjort plass til to konferansebord hvor man kan sitte sammen som vennegjeng. Vik tror at særlig studentene vil sette pris på det.

 

– Jeg håper at den nye komfortavdelingen fenger litt. Det er klart at det koster noen kroner mer med disse stolene, men jeg håper at det er villighet til å betale litt ekstra for å ha det komfortabelt. Og så er jo det å reise om natten ganske effektivt i og med at man kan sove.

 

Billigere med buss

En av studentene som enda ikke har benyttet seg av tilbudet er MID-student, Jørgen Grindal Engset. Han syns tilbudet virker spennende, men innrømmer samtidig at buss ikke er hans foretrukne reisemåte.

 

– Jeg har jo egen bil her i Volda, som jeg pleier å bruke når jeg skal hjem om sommeren. Ellers tar jeg som regel fly. Det som er det største problemet for min del har vært at jeg sliter med å få sove på buss, og da bussen kun reiste på natten, ble dagen etter ødelagt.

 

En annen del av det nye tilbudet er at det også vil gå en buss på dagtid. Før kunne man bare ta bussen på nattestid. Engset mener dette er en god løsning.

 

– Det å kunne reise på dagtid gjør det å ta bussen mye mer attraktivt. I 10. klasse var vi på busstur til Polen og da endte det hele med at jeg gikk flere dager uten å sove, så dette gjør tilbudet veldig aktuelt for meg. I tillegg blir det ganske mye billigere hvis man tar bussen i stedet for å fly.

 

Saken fortsetter under bildet.

NETTBUSS_8
Forskjellen er stor mellom bussene Nettbuss tilbyr på strekningen mellom Ulsteinvik og Oslo.

 

Flest kvinner tar buss

I 2016 slo Høgskulen i Volda alle tidligere rekorder og kunne smykke seg med hele 4000 elever. Det store studiemiljøet med studenter fra hele Norge gjør at mange har lang reisevei når de skal hjem til mor og far. Men det er ikke bare studenter som benytter seg av tilbudet.

 

– Det er en del ungdom som tar denne bussen. Nå er jo Volda ei studentbygd, med et stort studiemiljø, så vi merker godt at bussen brukes av studentene. Ellers så er det også en god del voksne folk. Så det er kanskje de to største gruppene. En annen tendens vi ser, og som vi ikke helt klarer å skjønne oss på, er at det generelt er flere kvinner enn menn som tar bussen til Oslo. Statistikken sier 60 prosent kvinner og 40 prosent menn, forteller Vik.

 

Komfort vil koste mer

Videre forklarer han at bussbillettene vil variere i pris. Alle setene i bussen vil ha en grunnpris, og så vil det variere alt etter hvor i bussen setet er, og hvilket sete man velger. Ett komfortsete foran vil koste mer enn et standardsete midt i bussen. Å få til et nettbasert bestillingssystem har lenge vært fokus for selskapet og det mener Vik vil gjøre det lettere for forbrukeren.

 

– Vi har jobbet mye med å få folk over til å kjøpe billetter på nettet. Dette gjør det lettere for oss å bedømme om vi må få tak i en ekstra buss, og det gjør at forbrukeren enkelt kan velge å reservere et ønsket sete i bussen. Vi er allerede på 78 prosent nettkjøpte billetter.

 

Til tross for et stort studentmiljø, har det vært vanskelig å fylle bussen, men markedssjef Vik har tro på at det nye tilbudet skal hjelpe.

 

– Jeg er sikker på at vi i høytrafikkperioden vil klare å fylle bussen. Om sommeren er det en god periode for sånne lange ruter som denne. Men det blir nok ikke fullt på vanlige ukesturer, og det gjør at vi kan tillate oss å gi litt gunstige priser innimellom.