Tjuvstart nyttårsforsett-treningen, eller bare gi deg selv en unnskyldning til å spise mer i julen. Her er treningstipsene som holder deg i form.

 

Volda Studentidrettslag (VSI)

500 ydmyke kroner må man ut med for å få tilgang til idrettsanlegget og svømmebassenget i Volda for et helt skoleår. Hvis du av en eller annen grunn skulle synes dette er for mye penger, kan du enten kjøpe deg et semestermedlemskap for halvparten av prisen så du kan prøve. Selv om idrettsbygget ikke akkurat ligger sentralt plassert i bygda, så er tilbudet stort når man først har ankommet stedet. Volda Studentidrettslag, populært forkortet til VSI, kan friste med organisert fotball, håndball, badminton, volleyball og innebandy, og i en hall med like tett luft som i et rumensk fengsel, får du hvert fall svettet av deg nok alkohol fra forrige helgs festligheter. Skulle ikke dette friste, har man selvsagt muligheten til å plaske litt i svømmebassenget, som ligger i samme bygg. Det finnes også et styrkerom, men ønskes et godt utvalg av apparater, anbefales Stamina eller Aktiv Trening.

 

IMG_6049a

 

Helsestudio

I Volda er det flere muligheter om du ønsker å holde kroppen i form gjennom styrke- og utholdenhetstrening. Det helsestudioet som er kjent for ha et best utvalg av maskiner og som holder et høyt nivå, er Stamina. Lokalisert på kjøpesenteret Spinneriet kan du trene på et moderne senter og kan få hjelp av personlige trenerer til å holde kroppen ved like. Alt for en studentpris på 350 kroner i måneden. Om ikke Stamina appellerer godt nok til deg finnes det også andre muligheter. Ved siden av Coop Mega nede i sentrum finner du Aktiv Helse Volda. Der kan du trene fritt for 300 kroner måneden. Der er det også et godt utvalg av gruppetreninger og råd fra personlige trener. Om du vil ha et roligere, dog nokså elendig helsestudio, kan du heller melde deg inn i VSI som gir deg tilgang til et lite bøttekott ett el – ler annet sted i idrettsbygget til den derimot svært vennlige prisen av 250 kroner i halvåret.

 

Natura Volda

Er du glad i å gå turer og å oppleve friluftslivet i Volda, er Natura det rette for deg. Her kan du få være med på spennende toppturer, surfing på Stadt, buldring ved fyrtårn og mye mer. Her er det ingen krav uavhengig om du i utgangspunktet er en sofagris eller en erfaren klatrer med blemmer på fingrene som bruker Rotsethornet som oppvarming – dette er for alle mann. For bare 150 kroner per semester kan du også låne nesten all utstyr gratis til diverse aktiviteter. Dette er en sosial gruppe som arrangerer julebord og 17. mai-fest på Standalhytta som en verdig avslutning på hvert semester. Så om du er klar for å oppleve den flotte naturen på Sunnmøre så er dette en god mulighet til å gjøre det sammen med andre engasjerte studenter.

 

Lokale idrettslag

Skal man holde seg i form og ønsker å gjøre det ved å drive med en idrett, så kan man selvsagt snu seg mot lokalbefolkningen og håpe på at de tar deg imot med åpne armer. Folketallet på Søre Sunnmøre er kanskje ikke det høyeste, men tilbudene er mange og varierte. Er du for eksempel en fotballidiot som ønsker å herje på forblåste gressbaner, men kanskje ikke helt er på nivået som kreves for å få innpass på Aalesund eller Hødd? Volda kan friste med spill i 3.divisjon. Ikke helt der heller? Det er lov. Ørsta har lag i 4.divisjon. Er det også litt for høyt nivå? Hva gjør vel det, når Hovdebygda IL har lag i 5.divisjon? Dessverre er ikke tilbudet like bredt i alle idretter. Det er for eksempel ikke altfor mange håndballag i området. Bordtennismiljøet, derimot, spirer og gror i Volda, om du ikke er så glad i melkesyre.