Vekerevyen Klar Ferdig Nå! er en latterkule som markerer startskuddet på VEKA 2016. Revyen liver opp Rokken, som er arena for alle konsertene under festivalen.

 

På scenen står syv glimrende skuespillere som skifter dialekter like ofte som Markus og Martinus forfører over-skjenkede studenter. Av alle dialektene er det Volda-dialekten som er særlig utsatt for trakassering. Revyens 25 nummere gir alle et genialt speilbilde på det som skjer i Volda, på godt, og litt vondt – fordi man kjenner seg igjen.

 

Man kan likeså godt droppe treningen en kveld og stikke på Vekerevyen. Lattermusklene skal få pint seg gjennom ”Volda minutt for minutt”, Hovden flyplass-parodi og Betel-innslag. For Betel stiller ikke bare med pølser denne kvelden, men bidrar med sang og musikk som kan få selv den minst religiøse til å hengi seg til Halleluja-stemningen.

 

Det flyter kroppsvæske blant publikum: Hos noen spruter gledestårene, mens andre sikler fra en åpen kjeft som gapskratter av de utspekulerte sketsjene. Inn i mellom er det noen som svetter, trolig fordi de kjenner seg igjen i parodien, og oppdager at ”Oi, er det sånn andre oppfatter meg?”

 

Revyen tar opp viktige samfunnsproblem som kommunesammenslåing i Volda og Ørsta, riktignok fra et helt nytt perspektiv. I tillegg tar den for seg populære fenomen i Volda, og hedrer partyferga Fjordkongen, som vi alle har vårt personlige forhold til. Say no more.

 

På en rad foran meg sitter Jørgen Amdam. Hans kommunale ordfører-latter lyser ut av ryggen hans. Riktignok får kommunen hans kvasse kink i ryggmargen, når revyen tar for seg det nye søppelhenting-systemet i Volda. Revyen påpeker de mange manglene mørekommunen vår har, likevel bidrar den til å opprettholde Stockholmsyndromet som holder oss fast semester, etter semester.

 

Musikken er fremført av høyskolens egne musikkstudenter. Det skal sies at skuespillerne er knallsterke når de står sammen på scenen. Et knakandes bra manus bør også nevnes… hvem visste at Bloggeren Sophie Elise skal spille Sid i den menneskelige versjonen av Istid? (Mer om dette får du høre på revyen!)

 

Folk koser seg, også rektor Johann Roppen, som til slutt kommer opp på scenen med en bukett.

– Da jeg ble rektor tenkte jeg: hva er det kjekkeste som kan skje? Og nå ser jeg det! Hevder en stolt Roppen.

Han er glad for at studenter fra ulike studieretninger har skapt revyen i fellesskap.

– Man ser at dere har hatt det kjekt sammen, smiler han.

 

Det er utvilsomt mange timer med blod, svette og kanskje til og med tårer, som står bak Vekerevyen 2016. En egen skrivegruppe og kostymegjengen har også bidratt slik at musikere som skuespillere stråler på scenen, og leverer publikum en energibombe av et sjeldent kaliber. Fyrverkeriet smitter over på publikum, så vær beredt! Under forestillingen vil bomben komme til å eksplodere ut i et gledesprak du sent vil glemme!