Det er krevende å få med seg alt av forelesninger, møter og sosiale hendelser. Vi har funnet frem fem skarpe apper som hjelper oss til å bli mer idiotsikre i en hektisk studiehverdag!

 

STUDYGUIDE

Denne appen tilbyr en komplett pakke med verktøy som strukturerer hverdagen. Du kan sette opp timeplanen din og andre avtaler i en kalender, som varsler deg i forkant. Applikasjonen lar deg ta opp lyd, og bruke kamera til både film og foto, som blir lagret direkte i applikasjonen. Studyguide er også linket til Fronter (merk! Nettleser), som gjør det mulig å lagre dokumenter fra Fronter i et eget dokumentarkiv. Disse dokumentene kan du bruke som notater, og utheve viktige elementer i filen. Glem elevkalenderen, Studyguide er smartere, og du får du plass til den i lomma.

 

RefME

I store prosjekter er det helt nødvendig å sette opp kildelister og bibliografi i riktig format. Med RefMe er det bare å knipse et bilde av strekkoden til boken du leser, så laster appen inn informasjon om forfatter og opplag. Husk at en referanseliste viser til kilder du har referert til i oppgaven din, mens bibliografi er kildene du har lest uten å referere til, men som er relevante for temaet. Jobber du med flere prosjekter samtidig, lagres de i separate kildearkiv som er enkle å finne frem til i ettertid. Det er nesten magisk: du slipper å skrive inn kildene, du knipser de inn.

 

iTUNES U

Undervisningsavdelingen hos iTunes Store inneholder forelesninger, videoer og andre ressurser som er gratis. Applikasjonen tilbyr undervisning fra toppuniversiteter i hele verden, fra Harvard til NTNU. Her finner du forelesninger, undervisningstips og artikler om alt fra mediefag til matematikk og medisin. Dessverre er applikasjonen bare tilgjengelig for Apple og iphone brukere. Men for en iphone-eier, kan man enkelt synke appen mot icloud, og vipps, så er kursmaterialet tilgjengelig på tvers av enhetene.

 

TIKKIO

Rokken, studentenes tredje hjem etter skolen og hybelen. Her er det stadig vekk konserter, og Tikkio lar deg kjøpe billettene direkte på mobilen. Kontakt- og betalingsinformasjon blir lagret, dermed slipper du å kjøpe billetten fysisk, den ligger i applikasjonen som en QR- kode som blir scannet ved inngangen. Denne appen kan også nyttes til konserter utenfor Volda, vi snakker på landsbasis. Med en papirlapp mindre å holde styr på, gjenstår det bare for deg å gå ut og ha det moro!

 

FRONTER

Har du opplevd å være den eneste som møtte opp på skolen når det var avspasering? Trasig. Det kan til tider være vanskelig å holde seg i takt med beskjeder og forelesninger som kommer i siste liten. Derfor er Fronter-appen genial! Den minner deg på oppgaver som skal leveres inn og den varsler deg når det kommer inn nye beskjeder fra lærerne. Det kjipe med applikasjonen er at dokumenter ikke kan åpnes her, da må man bruke en nettleser av et slag, eller helt enkelt andre applikasjoner som Studyguide.